Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Dali preference třem silným osobnostem. Takovou strategii jsem očekával a jsem za ní rád. Nikoho neservirují, lidé si mohou vybrat z nich, případně Stredulu, nebo toho, kterého naserviruje ANO. Já už vybráno mám a za premiera pana Fialu jsem po těch letech fakt vděčný. Skvělé dělá svoji práci a ve světě je respektovaný - viz včerejší pražský summit.

18 3
možnosti
Foto

Pokud by našeho prezidenta volil parlament, pak by vládní koalice svého kandidáta mít musela. Jelikož máme přímou volbu prezidenta (bohužel, byl to omyl), není nutné, aby vládní koalice nějakého svého kandidáta postavila. Stačí, když svým voličům doporučí volit někoho z kandidujících. To není žádné selhání. Ostatně svého kandidáta nepostavilo ani hnutí ANO a možná ani nepostaví.

Souhlasím s názorem, že nejlepším kandidátem na prezidenta by byl Petr Fiala. Ten je však premiérem a tam je potřebnější. Řada vhodných lidí na prezidenta nechce kandidovat jen proto, že se jim příčí vstoupit do cirkusu předvolební kampaně plného sprostých faulů. Třeba by na něho mohli vytáhnout, že ve třetí třídě základní školy snědl jedné své spolužačce svačinu a na střední škole zas jedné spolužačce sáhl na prso. A vyvodili by z toho, že ubližuje ženám. A pak jsou zase lidé, kteří by kandidovat chtěli, ale nikdo je nechce. A tak to nakonec skončilo takto.

13 0
možnosti
TB

Selhání je to v tom, že pan Fiala slíbil do konce září představit kandidáta koalice SPOLU na prezidenta a neučinil tak....

0 8
možnosti
JK

Tak když kandidáta nemají, tak ho prostě nemají. Vždyť je to vlastně jedno, máme parlamentní demokracii, nepotřebujeme žádného "monarchu" na hradě.

6 0
možnosti
Foto

Bylo by vhodno zvolit všechny tři doporučené kandidáty, a poté demokraticky rozdělit stávající ,,Česko" na Čechy, Moravu a Slezko, a bylo by vše v cajku, ba až hezko. A na fšecky politiky by sesle zbyly, a hezky by se o ně podělili;-)

1 1
možnosti
Foto

Langšádlová by se dobře vyjímala na známkách.

1 0
možnosti
ZK

Máte pravdu, na známkách by jí to určitě slušelo, ale byla by škoda aby opustila svůj současný post. Věda, výzkum a inovace, by se bez této dámy možná ocitly na mělčině. Zlí jazykové říkají, že její ministrování je pouhou trafikou pro zasloužilou političku. Já si ale myslím, že na jejích bedrech leží dynamika našeho budoucna. Naposled jsem jí slyšel v parlamentu, při obstrukcích. Že výčet úspěchů a plánů jejího rezortu poslouchaly většinou prázdné posl. lavice, to už je v naší Dol. komoře skoro normální, trochu mě ale popudilo, že ani její vládní kolegové jí neposlouchali a o něčem se za jejími zády rušivě bavili.

1 0
možnosti
JV

Personální impotentnost dokládá SPOLU dlouhodobě, stačí si všimnout, jaké kapacity z oboru sedí na ministerských křeslech. To, že není pět koaličních stran najít jediného kandidáta na prezidenta je jen potvrzení známého.

A Petr Pavel, to opravdu ne. Pletete si řadového komunistu někde v průmyslové fabrice s kariérním bolševikem ČSLA, který byl navíc připravován pro práci ve vojenské rozvědce a špiclování na Západě.

8 10
možnosti
Foto

Děkuji, že jste potvrdil, že mám pravdu.:-)

8 3
možnosti
AM

A32d26a57m 35M17a20l31ý

7. 10. 2022 8:20

Odpůrci vládní koalice jsou rozhořčeni, že tato koalice nemá vlastního kandidáta, proti kterému by se mohli odpůrci vymezovat ;-D

15 1
možnosti
Foto

Přesně tak, budou se muset spokojit s tím, že budou chválit toho, kterého navrhne ANO.:-)

10 2
možnosti
Foto

Ono to je opačně. Vládní koalice má tři velmi kvalitní kandidáty a nechává na voličích, aby si vybrali. A nic na tom nezmění kňučení zhrzených voličů opozice.

12 1
možnosti

Nic není opačně – svého kandidáta nepostavili. „Vládní koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) nenominuje do lednové volby hlavy státu vlastního kandidáta“ (https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/spolu-nepostavi-kandidata-na-hrad-neda-ani-doporuceni-jednoho-kandidata/2265034). O ničem jiném ten příspěvek není.

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik