Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Přízemní názor, ale názor. Co už s vámi.

0 0
možnosti

Jediný ale zato pádný důvod proč nekoupit F35 je že náš establishment by soudný člověk ani pro rohlíky do sámošky neposlal. Jinak se to letadlo zvolna stává novým standardem víceúčelového stroje a dobré vojenské tryskáče jsou pekelně drahé ze svoji podstaty.

0 0
možnosti

Děkuju za názory,

dorazil jsem z odpolední a početl jsem si, někde reagoval.

Chci uklidnit všechny ty, kteří mé myšlenky považují za nebezpečné, že je mi jasné, že pokud tato vláda schválí nákup stíhaček F-35 (a ona tak učiní), pak se uskuteční, ať už této zemi bude velet v budoucnosti kdokoli.

0 0
možnosti
PK

400 km od našeho území probíhá válka, ruský ministr chce ovládnout celou východní Evropu, ale vy jste v pohodě, a nic není třeba pořizovat. Promiňte, ale nerozumím tomu.

0 0
možnosti

Nenapsal jsem, že není třeba nic pořizovat. Připadá mi ale zbytečné kupovat to nejdražší, co k dispozici je, a v tom množství, o kterém se hovoří.

5 0
možnosti
Foto

O tom, zda ano, či ne, rozhodují především politici, trošku pak i armáda. Dlouhodobé plánování je sice potřeba, ovšem je poněkud úsměvné, když o kde čem nelze stopro tvrdit ani to, co bude zítra

0 0
možnosti
Foto

J72a20n 42Š25i89k

8. 9. 2023 12:18

Podle Vás ani F35 a ani Gripeny, tedy žádná letadla, což je typická demagogie mírotvůrců. Jaksi zapomínate, že máme třeba infrastrukturu jako jsou třeba jaderné elektrárny, strategické podniky a zásobníky. Ta se bez hlídání že vzduchu neobejde. Když nebudeme mít alespoň minimální letectvo, což 24 letadel asi není hejno jako Luftwaffe pro 10 mil. Národ, budeme za to léta platit a to velmi dráze. Jestli si myslíte, že tyhle služby někdo ve světě nabízí levně, doporučuji se probudit z hlubokého spánku. Až někdy spadne dopravni letadlo, o kterém řízení letového provozu nebude vědět, protože naše nebe by hlidalo málo letadel nebo žádné, budete patřit mezi první kvákajici mirotvurce, jak kdysi před lety jakási vláda měla řešit nákup letadel a připrqvila nás o letadla. Letectvo potřebujeme bez ohledu na to, jestli jsme v NATO nebo n a zdaleka nemluvím o žádném vojenském konfliktu. Za všechno se platí. Urciteve světě jsou státy bez letectva, například Bulharsko, ale i to uvažuje o nákupu F35 a to jim nebe hlídá NATO. Jinak taky pravděpodobně Kongo, a podobně státy, kam bychom díky mírotcůrcům jednou mohli patřit. Naštěstí i takový ťulpas jako Babiš má v tomto ohledu alespoň trochu rozum. Hezký den

4 3
možnosti
Foto

Pokud mám informace, tak Bulharsko chce nakoupit F-16. Každý rozumný člověk investuje do nákupů jen to, na co má a stejně by se měl chovat i stát, nebo se z těch dluhů nikdy nevysekáme. Až budeme mít ty miliardy za lithium tak to holt bude jiná, ale zatím je takové plýtvání nezodpovědné

6 0
možnosti
JK

Přátelé toto téma tedy rezonuje. Nejsem pilot a v AČR nejsem ani v žádné příbuzné pozici takže to můžu hodnotit pouze z pohledu financí, a obranné spolupráce se sousedy, tj. fakticky s Polskem. Pokud bude Polákům vyhovovat, že u nás bude k dispozici servis strojů a těch 24 kusů nebo kolik budeme financovat včetně výzbroje a výcviku, tak je to sice drahý příspěvek k obraně Polska, ale budiž, bude to systémové. Jenom je tu ta věc, že ta finanční náročnost je tak velká, že se jistě bude muset upustit od mnoha disciplín vševojskové přípravy AČR, takže v případě konfliktu nastanou situace, kdy obrana našeho vlastního území bude nedostatečná. - - - - Samozřejmě pořád platí to, co už jsem tu psal, tedy že vidím tendenci pořídit hi-tech hračky, protože tím se odůvodní to, proč se armáda neposiluje zejména personálně. Protože kdo by zavedl odvody a nějakou formu povinného výcviku pro část populace, tak prohraje volby, drtivým způsobem. I když, těžko říct. Ještě žijí starší generace, co všichni prošli těmi 2 lety zelenýho kriminálu, samozřejmě ten filtr těch let už zastřel to špatný a člověk vzpomíná na to dobrý /zejména to mládí/, takže v rodinách by ještě byl hlas k mlaďochům, "jen běžte na tu vojnu, neublíží vám to a budete vzpomínat v dobrém". Jakmile budeme čekat dalších 15 let, tihle senioři už nebudou a budoucí starší generace už budou nedotčené vojenskou službou víceméně zcela a to povědomí a jakási sice skrývaná, ale přece jen hrdost na plnění branné povinnosti se definitivně vytratí a bude vymalováno.

0 0
možnosti
Foto

Vojna by mladejm neškodila. TEDY, POKUD BY JÍ BYLI SCHOPNI VŮBEC PŘEŽÍT. A těch modrejch knížek, co by se muselo vystavit

2 0
možnosti
Foto

Generál letectva tento týden v televizi prohlásil, že investice 40 miliard do 12/?/ kusů F-35 je investice na příštích 40 let. Ovšem k těm čtyřiceti miliardám je potřebné připočítat pozemní zabezpečení, vyzbrojení, údržbu, modernizaci a provoz. Když se to celé spočítá dohromady, tak 40 miliard na 40 let pouze za letadla tak hrozná částka zase není.

0 0
možnosti
LH

Chybí Vám tam nula 400 miliard...

4 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik