Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J57i45r98i 54C51i77z

8. 9. 2023 10:32

Pane Duran, na blogu srovnavate hospodareni rodiny s rozpoctem s hospodarenim statu. Zasadni rozdil je ten, ze vy jste clovek z praxe, ktery ma logicke mysleni. Tito "novodobi" politici zadnou praxi z bezneho zivota nemaji a nikdy nemuseli resit realne problemy vyzadujici tzv. "selsky rozum", aby nasli nejvhodnejsi reseni. Politruk z Brna je absolventem socialisticko-komunisticke vysoke skoly a cely svuj dosavadni zivot stal za katedrou, kde zvanil co se naucil ze skript. Jedine dulezite rozhodnuti mel kazdy den udelat, zda si vzit modre nebo cervene trenky a k tomu pruhovanou kravatu nebo jednobarevnou. Pak stal v opozici s plamenymi projevy, ze vsechno je spatne a jen on zna reseni. No, nezna a nikdy nebude znat. To je dusledek systemu vzdelavani, ktere temer nikoho nepripravuje na logicke reseni problemu, ale abyste ho hledal ve skriptech. Tak muzete probrat vsechny cleny vlady NF, oni nikdy o skutecnem zivote bezneho obcana nemeli ani potuchy a navic je ridi "sponzori" typu Bakala, Kretinsky ap. Nemam Alzheimra a docela dobre si vzpominam na studia za socialismu, at to bylo na sportovni nebo technicke skole. Profesori zustali a system studia se podle me temer nezmenil. Mohu srovnavat, protoze moje dcera ma 2 americke university a vim, co tam bylo nejdulezitesi (logicke mysleni pri reseni zadaneho ukolu). Protoze tito "politici" nic neumi, tak si najmou nejake profi PR agentury s ukolem neco vystrachat na nepohodlene konkurenty a tak zacne stvava kampan, coz vetsinou pro vitezstvi ve volbach a tedy k moznosti mrhat statnimi prostredky bohate staci. Volicum se proplachne mozek koninou a uz to jede podle planu. Co dal? Asi se nic nezmeni v dalsich letech, protoze by se musel cely system rizeni statu predelat a k tomu nemuze dojit. Tito "politici" by ztratili svoje prebendy a museli by za svoje rozhodnuti nest plnou odpovedno vc. trestni.

2 1
možnosti
MM

Teď jste vše pregnantně "vysvětlil"! Hotové evangelium.

Ovšem, aspoň mne jste pobavil.

6 2
možnosti
ZB

Především Ukrajina ukazuje, jak omezené je letectvo, pokud mají obě strany dobrou PVO. Války budoucnosti budou války dronů. Za jednu F-35 můžeme mít špičkový komplet PVO a letku 10000 dronů.

1 2
možnosti
Foto

Nesmysl, právě stealth technologie a kvalitní rušící systém dělá z F-35 zcela dominantní zbraň. To, že Rusové jsou na tom tak, jak jsou, neznamená, že PVO je všemocná. Máte vůbec představu, kolik prostředků ke kvalitnímu pokrytí jen ČR by bylo třeba?

6 0
možnosti
Foto

F-35 je zbraňový systém společný pro prakticky celé NATO.

Tak proč pořizovat Gripeny, které téměř nikdo v tomto uskupení nepoužívá?

3 0
možnosti
Foto

Protože je naprostý nesmysl, aby měli všichni typově stejné letadlo. Není to ani klasický lehký stíhací letoun, ani letadlo pro vybudování vzdušné převahy.

0 0
možnosti
IS

Polemizoval bych s názorem, že nepotřebujeme ani Gripeny. Potřebujeme minimálně Gripeny, abychom mohli provádět operace v rámci NATO, nejen v rámci České Kotlinky. Že je to drahé, o tom žádná. Na předražené dálnice tahle republika ovšem finance má, zajímavé. Už se těším, která parta bude "dávat tuhle republiku dohromady" a jakým stylem. Vypadá to na firmu ANO s někým v holportu. V tom případě vítejte ve světě hlášek typu "z krize se proinvestujeme". Realisticky řečeno "prožereme". Zdroje sou, voe! Dobrou chuť.

9 2
možnosti
LH

To máte jednoduché..... některe zadlužování je fuj fuj a za jiné vás plácají po ramenou, ale dluh a jeho splácení stále zůstává...😀

0 4
možnosti
LH

to se třeba umínusujte

Kauza stíhačky: Švédové se ohradili proti výrokům ministryně Černochové (msn.com)

0 0
možnosti
Foto

Vy doma rozumně utrácíte vlastní peníze, oni nerozumně rozhazují z cizího.

4 6
možnosti
LK

Největší problém je v tom, že nic z toho, co armáda případně bude potřebovat, nepořídíte v okamžiku potřeby. Je proto velmi dnadné u věcí s užívaci dobou v řadu desítek let to neustále odkládat. Je fakt, že zde můžeme koupit technicky staré F16, ale životnost těchto strojů je čtvrtinová. Můžeme také koupit Gripeny, ale ty krom nás a Maďarska nikdo nepoužívá a objektivně asi přibude země původu , tj. Švédsko.

Ale technicky je jedno jaké vybavení pro armádu budeme kupovat, jen je vhodné mít strategii a možnost jednoduché kooperace se spojenci.

2 0
možnosti
MR

Ano, doufejme že na území ČR nebudou tato letadla nikdy zasahovat. Nicméně v tom je hlavní smysl jejich akvizice. Stejně jako v tom, že budou "strašit" třeba v Pobaltí. Takže je tento argument "pro" nebo "proti"? A cena je legrační, cca. 10 miliard ročně. Oproti dávkám pro nepracující, které nic nepřinášejí.

3 3
možnosti
LH

10 miliard ročně? a to jste spočítal jak? že jste podělil půl bilion 50?

0 0
možnosti
DR

Tady je problém v tom, že někteří lobisté na čele s ministryní války o jakýchkoli argumentech proti nákupu v rámci té jejich "demokratické" diskuze nechtějí slyšet.

6 7
možnosti
  • Počet článků 406
  • Celková karma 25,97
  • Průměrná čtenost 1466x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik