Diskuse

Příměr

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přiznám se, že ten příměr s řidičským průkazem mě moc nepřesvědčil. Povinnost vlastnit ŘP je neoddiskutovatelná a nikdo jí nezpochybňuje. Stejně jako mít zbrojní průkaz, když má někdo zbraň.

Jak je to s koronavirem, vlastně nikdo úplně jistě neví. Přou se mezi sebou i epidemiologové. Stačí dvě dávky nebo nakonec budou nutné tři ? Souhlasím i s dr. Šimkem, že boj s koronavirem měli řídit epidemiologové, resp. hlavní hygienik prostřednictvím hygienických stanic.

Vláda svým chaosem a lhaním naprosto znevěrohodnila i ta rozumná opatření. Nikdo snad nemůže zpochybnit, že boj proti koronaviru byl a je zpolitizovaný. Navíc svá nařízení ani nebyla vláda schopna občanům logicky vysvětlit a důvěře nepřispěly ani aféry jako Hniličkova účast na teplické párty nebo Prymulova noční schůzka s Faltýnkem.

Korunou celé tragikomedie pak je opětovné jmenování diletanta Vojtěcha ministrem, jakoby nestačilo, co předvedl při první vlně.

Nelze se pak asi divit, že část lidí prostě této vládě a zejména Vojtěchovi nevěří ani dobrý den a orientuje se spíše na vlastní rozum a názory epidemiologů...

2 2
možnosti

Jak čtu diskusi, udivuje mě, že se tu všichni ohánějí zákonem, ale na skutečnost, že mezi řidičákem podmíněným zkouškami a nutností nechat si do vlastního těla vpravit jakousi látku, jejíž účinky nikdo ani neodhadne, je přece jen patrný rozdíl.

4 0
možnosti

Váš příměr je opravdu hloupý.

Povinnost vlastnit řidičský průkaz při řízení vozidla je stanovená zákonem. Povinnost předkládat nějakou bezinfekčnost nám žádný zákon neukládá.

Rozdíl mezi těmito dvěma případy chápe i malé dítě.

7 0
možnosti

Vidím ještě jeden rozdíl. Jsou mnozí, kteří si nechtějí nechat experimentálně vpravit do těla látku, které nevěří. to je proti řidičským zkouškám přeci jen něco jiného.

3 0
možnosti

Váš pohled je logický a srozumitelný.

Přesto se pokusím obhájit myšlenky Ivo Cilicha, pokud kritizuje plošná nařízení. Plošná nařízení s nerespektováním místních podmínek přirozeně vede k občanské neposlušnosti. Zápas s pandemií měl být veden v jednotlivých okresech Okresní hygienickou službou na OHS, aby byl úspěšný a bez větší občanské vzdorovitosti. Jenže OHS jsme po Listopadu personálně oslabili a některé OHS zcela zrušili!

Pro zájemce o problematiku:

https://bohumirsimek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=772646

:-)

1 0
možnosti

Kdysi se rikalo ze na chudy lid musi byt prisnost. Ja bych to doplnil ze i na hloupy lid.

Ale co s hloupejma vladama? Ono v dnesni dobe povolit 60 000 divaku na fotbalovem stadionu rozhodne chytre neni.

Nastesti Japonci jsou chytrejsi.

2 0
možnosti

Když jsou hloupí voliči, mají hloupou vládu! :-)

2 0
možnosti
Foto

:-) Nejni příměr jako příměr. Čehokoli, či k čemukoli Je to jako s tzv. buzerací. V mezích zákonů. Ale kterejch. Ergo v situaci abnormální. Vono sice stále hoří, ale je třeba ohýnek udržovat. Také v mezích zákonů. Možná by stačil zákon, kterej by ten voheń tak nějak zakázal, ba až zrušil. Všude vokolo by sice stále až zuřil ,,šábes", jen nad hlavou by bylo jasno. Teda asi jak nad kterou, resp. čí;-)

1 0
možnosti

Vy jste, slušně řešeno, popleta !!!

6 0
možnosti

Milý pane, vakcíny nestojí "fň", ale miliardy eur. A někomu způsobují závažné nežádoucí příhody nebo u části očkovaných nefungují (onemocní covid-19 po očkování, a to i po plné imunizaci). Uzdravenými z covidu, na jejichž imunitu dost západ. zemí spoléhá nejvíc, se ČR nezabývá, ač v Německu a Rakousku se tomu systematicky věnují - ověřit, kolik občanů už má covid za sebou, i když nejsou registrováni. Na tom totiž bude stát větší imunita obyvatelstva. Z vědeckého i právního hlediska ministerstvo zdravotnictví ČR pracuje protiústavně a nevědecky, viz můj blog. Např. proč by zaměstnanec měl ukazovat zaměstnavateli potvrzení o očkování, když ho zná už hygienická stanice? Proč by se občan měl testovat, když se vrací domů ze země, která má nižší míru infekce než ČR?

3 3
možnosti

Milá Vlaďko,

já si vás nesmírně vážím, jste vědátorka. V tom dobrém smyslu slova. Já jsem neřekl, že je tady všechno v pořádku. Není - někde jsou dál, někde jsou na tom hůř, jak jsme my. Ale mazat se s tím, že nemohu do hospody, když nejsem očkovaný, to se nezlobte, to je úplně mimo mísu. A mluvil jsem o tom, že MĚ to očkování nestojí nic. Zatímco řidičák si zaplatím.

1 4
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik