Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SR

Ono je to dvojsečné, já samozřejmě kromě odborných setkání tituly nepoužívám, ale má to svá úskalí. Konkrétně ve zdravotnictví si na tituly potrpí a já s tím mám následující zkušenost.

Když jsem byl v nemocnici na ortopedické operaci, dostal jsem se na pokoj s jedním panem inženýrem. Měl poněkud zvláštní chování, během dne vypil minimálně pět piv a své počínání doprovázel příslušnými zvuky deroucími se z jeho útrob různými tělními otvory. Druhý den po operaci mne sestra ráno nedala k snídani nic k pití, tak jsem si ji o čaj řekl. Reagovala slovy „To je toho, že nemáte čaj, já musím napřed PANU INŽENÝROVI přinést jeho poštu“.

V tu chvíli jsem litoval, že v dokumentech nemám ani tituly před, ani za jménem a při výměně občanského průkazu jsem si tam alespoň ten titul inženýra zapsat dal.

1 0
možnosti

To je bohužel smutná zkušenost.

0 0
možnosti
RM

já měla kdysi divné sousedy. Všichni na schránkách měli Polákovi, Málkovi apod. Jen oni tam měli MUDr.Novák a pod tím MUDr.Nováková

0 0
možnosti
KH

Nyni na penzi, temer cely zivot jsem pracoval jako inzenyr (radary, auta, rozvodni skrine, roboty, atd.). "Socialisticke" university se mi nelibily, na dvou z nich jsem se nedostal dal nez do tretiho semestru. Na zapade se na me vzdelani nikdo neptal - umis to udelat? Jestlize jo tak prijd a udelej to!

2 0
možnosti
Foto

Já si vážím všech slušných a hodných lidí bez ohledu na vzdělání či titul. Znám lidi otitulované ze všech stran a je to průšvih pro běžný život, na druhou stranu bez titulů, ale s přirozenou inteligencí a čestné...

11 0
možnosti
Foto

Souzním s Vámi! Budou se vymlouvat, že na titulování vlastní osoby jim nesejde, že jim jde jen o správné otitulování kolegů. Ale to je podle mého mínění blbost. Přes kolegy doktory jim jde o sebe. Tak je to se vším. Mluvíme o jiných, ale nastavujeme zrcadlo sami sobě.

Mě jeden doktor zpucoval za to, že jsem řekla "posílá mě Kratochvíl" namísto "posílá mě pan doktor Kratochvíl". Od té doby si dávám pozor a pečlivě vyslovuji "pan doktor, paní doktorka", abych nepopouzela. Ale je to zbytečně dlouhé a někdy na vylámání jazyku...

0 0
možnosti

Děkuju, ať smajlíky bytostně nesnáším. Já si připadám, jako kdybych četl Mateřídoušku nebo Slabikář pro první třídu, kde bylo jistá slova nutno nahrazovat obrázky.

1 0
možnosti
JP

Mluvíte mi z duše. Já sice titul mám, ale nepoužívám. Ono to není o titulu, ale o tom, co člověk ve skutečnosti umí, a znalosti vám žádný titul nedá. Titul vám dá určité penzum teoretických znalostí, ale ne každý je pak dovede aplikovat do praxe.

3 0
možnosti

Děkuju za příspěvek - já jsem v současnosti jen zděšen z toho, že i po čtyřiceti letech, co jsem opustil gymnaziální lavice - a nic jsem nestudoval - jsem z tehdejšího gymnázia dokázal pobrat víc informací, víc znalostí, než co dnes nabízejí a co vám do hlavy vecpou magisterská či bakalářská studia.

7 0
možnosti
  • Počet článků 407
  • Celková karma 25,94
  • Průměrná čtenost 1462x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik