Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

On to myslel úplně jinak a jeho návrh je naopak vůči lidem nad 43 velmi vstřícný a ohleduplný. Chce aby se pro ně tiskly lístky na lehčí papír a oni se s nimi nemuseli dřít, když jdou do volební místnosti.

11 0
možnosti
ZH

Nesmysl. To by už byl průklepák, jenže ten by starší lidé zas snadněji protrhli (tedy zneplatnili), protože nemají už takoví cit jako mladí.

1 0
možnosti
Foto

No, podobných názorů od mladých progresivních liberálů, případně od uvědomělých liberálních demokratů slýcháme celkem dost, ale zatím platí ústavou dané všeobecné a rovné volební právo. To, že si ti hoši a dívky nevšimli, že máme nějakou ústavu a že podobná práva jsou nedílnou součástí demokracie, je samozřejmě dosti smutné zjištění.

21 2
možnosti
ZD

Když vidí co dělá premiér/vláda se svými před- a po- volebními sliby, které již několikrát zcela překroutil/i, nemusí na "nějakou" ústavu brát ohled. Nakonec je to jen, stejně jako ty sliby, kus papíru.

6 3
možnosti
MK

Mnohem větší smysl by dávalo snížit váhu volebních hlasů lidí s IQ pod 80. A je mi jasné, že naší straně s nejvyššími preferencemi se to moc líbit nebude.

12 5
možnosti
EH

Pochybuji, že tyto lidi vůbec volby zajímají.

2 0
možnosti
ZH

Vy jste ho moc nepochopil. Kde vzal hranici 43 let je celkem zřejmé. Stačí se podívat například sem a přidat 3 roky (protože graf je aktuální k 2020).

https://www.czso.cz/csu/czso/aktualni-populacni-vyvoj-v-kostce

Ale recipročně bychom měli snížit i váhu volby lidem pod 30 let, protože tito také na svou budoucnost nemyslí. Často ještě studují a mnozí z nich nemají rodinu ani v těch 30. O životních zkušenostech nemluvě. Pokud se někomu nelíbí fixní hranice, pak lze stanovit 30 let, případně lze snížit až k 25 letům v případě, že volič má rodinu (úplnou!, jinak je to důkaz o nevyzrálosti a tedy nezpůsobilosti plnohodnotné volby).

4 0
možnosti

Nestuduju grafy. Z vlastní zkušenosti vím, že jsem byl ve třiceti - táta od dvou dětí - ještě tele, nějaký všeobecný přehled jsem začal sbírat po čtyřicítce, v padesáti jsem se přihlásil hrdě k tomu, že už něco málo chápu a vím a se šedesátkou jsem zjistil, že vím v podstatě houby. I přesto se mnohdy nemýlím a mám pravdu.

16 0
možnosti
PP

P26a32v14e76l 40P50o49n56e28c

15. 10. 2023 18:46

"mladší generace obecně vždy snadněji podléhají radikalizaci a indoktrinaci než ty starší." -- politolog Marek Čejka

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-hamas-si-umi-palestince-ziskat-i-bez-teroru-dokaze-pomahat-chudym-238224

7 0
možnosti
HH

Určitě, proto všechny volby rozhodují důchodci a to, kdo jim nasype více drobků a postraší migrantem v baráku...

2 13
možnosti