Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nevím, proč se s úsporou plynu čeká až na zimu. Spousta sídlišť má dálkově ohřívanou teplou vodu, většinou plynovými kotli. Kdyby se už od počátku léta omezily dodávky teplé vody (např. od 14 do 22 hodin) ušetřilo by to hodně plynu a poloprázdné zásobníky by se mohly plnit rychleji. A určitě by to nebolelo tak, jako šetření teplem v zimě. Připadá mi to spíš tak, že teplárny nechtějí přijít o zisk.

0 0
možnosti
LH

A proč zrovna od 14 do 22 ,když přijdete z odpolední Smolík, než vyrazíte do práce Smolík....zkuste si to prosadit...:-P

2 0
možnosti
PD

P91e29t69r 25D69o26k93t81o37r

17. 8. 2022 12:52

No, on si ví, kolik ten plyn bude stát, proto ten apel ;-) jestli to bude 40-50 Kč za kubík, tak se z toho pos.reme:-/ a já plynem už netopím, ale pamatuji si v zimě denní spotřebu cca 10 M3 a při vělkých mrazem to šlo až ke 20m3.....

0 0
možnosti
PJ

No, a pak bude každý rád vytápět na menší teplotu. To je jediná možná regulace.

1 0
možnosti
Foto

Bydlím v paneláku jsme vyhřívaný elektrárnou na radiátorech máme měřiče kolik tepla spotřebujeme. Takže, více než deset s teplem šetříme. V kuchyni se netopí vůbec a kde se topí je obývací pokoj, ale ne tak, aby radiátor teplem skákal. Ložnice se zavlaží, když se jde spát a ráno se trochu zapne radiátor. Prostě tak tak to je nijak nám to tepny nerve a tak šetří celý barák. Teplo je dost drahé a tak každý šetří. Dříve než byly měřiče tak všichni topily jak šílení, větralo se okny, soused nad nám doma chodil ve slipech a když byly měřiče, tak to nějak nepochopil a choval se stejně a pak když přišlo vyúčtování řval jak tygr.

1 1
možnosti
ZZ

A ještě nám řekněte, jak jste byl uvědomělý v Pionýru a Jiskřičkách !

;-D;-D

6 0
možnosti
Foto

Vrchol rozmazlenosti. U nas se doma topilo uhlim v kamnech, ktera do rana vychladla. V loznici se netopilo vubec. Takze vstavani a spani klidne do 5-10 C.

Ve skole, kde bylo 20 C jsem si pak pripadal upeceny ... Tahle civilizace speje k zaniku ...

13 5
možnosti
RJ

;-DKonec civilizace. I když moment... neměla být ta civilizace o pohybu vpřed?

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím, i když je to individuální. V práci jsme mívali v největších parnech 30 stupňů, bylo to na chcípnutí a potil jsem se jak ta pověstná vrata od chlíva. V zimě (šéf šetřil na topení) po ránu sotva 20 stupňů. To mi zimou zkřehly prsty a už nerozkřehly ani při pravidelném ponořování do horké vody. Celý den psát na klávesnici (všemi deseti) a přesně pohybovat myší bylo utrpení. Šéf byl ovšem otužilejší a naprosto spokojený, mohla za to moje indispozice...

0 0
možnosti
Foto

Vy se bát nemusíte, soudě dle vzhledu byste mohl být šampionem v otužilcích. Pod kůží vlastní izolační vrstvu .... ;-D

0 2
možnosti
AP

No, máme 18-20 stupňů, jen v koupelně večer na koupání na 2 hodiny 24...

4 0
možnosti
Foto

Tak mám dojem, že nás pěkně taháte za fusekli, milý Pavlíku. Jaká byla teplota za ty 4 dny, kdy jste se stěhovali ke švagrové?

1 0
možnosti
KK

No, jaká asi? Určitě ne vyšší, když nemohli topit.

0 0
možnosti
JK

Dle [1]: Práce převážně vsedě spojená s lehkou manuální prací rukou a paží, řízení osobního vozidla... minimální teplota na pracovišti 18 stupňů a vy ani nikdo jiný nepřežije za války 17. Ano, jak kruté zacházení! ;-)

[1] https://www.bezpecnostprace.info/teplota-na-pracovisti/minimalni-teplota-na-pracovisti/

6 1
možnosti
KK

Vy bydlíte na pracovišti a jste ve válce? Tak to potom jo.

7 0
možnosti
MV

Na dluh už bylo založeno a fest!!!! minulou vládou. Jak to dopadlo víme. Jsme rozežrany a dluhy už zřejmě nechceme dělat. Je třeba zatnout zuby, šetřit, i s energiemi.

7 8
možnosti
Foto

Marku klidně zatínej... ale kdyby někdo uvedl tohle do provozu, kromě toho, že řada lidí onemocní nevyřeší nic. Já jsem ochoten zatínat tam kde to má smysl ( a zatínám už tři roky) , a ne podle toho co blábolí nějakej pomatenej populistickej hejhula.

4 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik