Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
10 7
možnosti
LH

pokud budete spát ve spacáku..... moje máma a babička měly problémy s ledvinami, tyto teploty by je zlikvidovaly

1 0
možnosti

K35a13m21i30l 13Š79a98n67c12a

17. 8. 2022 14:31

Je si autor jistý, že tam měl i po čtyřech dnech bez topení stále 17 stupňů? Pokud ano, pak venkovní teplota nemohla být nižší a v tom případě úplně nedává smysl potřeba topit.

V zateplené budově se dá při termostatových 19-20 fungovat úplně bez problémů v tričku, takže o stupeň níž budete těžko mrznout. Možná tak jedinci, které i v současném počasí potkáte venku v bundě.

Úplně si nemyslím, že by chodil nějaký ouřada kontrolovat na kolik topíte, ale lidi si vzhledem k ceně plynu stáhnou topení sami.

6 1
možnosti
JS

A víte že v bohatém Německu je 19 stupňů v domácnostech mnoho let běžná teplota a pro nadcházející zimu jí snížili na 18?

4 2
možnosti
KK

A jak ji prosím sníží? Nařízením vlády?

3 0
možnosti
ZK

Když Rus zavře kohouty, všechny tyhle úsporný programy, stejně jako diskuze kolem nich, nebudou vůbec k ničemu. A co pak udělá vláda? No nic, kde nic není, ani smrt nebere. Maximálně bude jen tupě čučet stejně, jako náš premiér, když dostal v Bruselu hlasitě vynadáno od řadovýho europoslance. Tehdy koukal jak vyoraná myš, nebo jak se to obrazně říká.

Přál bych si, aby ti na východě začali jednat, jinak dopadneme jako naši předci ve Velký válce. Tehdy se taky bojovalo za právo proti bezpráví, za pravdu proti lži, za čest a slávu. Až když obě strany vykrvácely a čest a sláva, prapory a fangle v blátě zákopů neměly cenu ani zlámaný grešle, přišla vrchnost na to, že život je víc. Pro miliony to bylo ale pozdě.

6 0
možnosti

K43a67m28i86l 96Š28a96n33c47a

17. 8. 2022 14:18

Proti tomuhle mišmaši je dort, co pekl pejsek a kočička luxusní dezert z nejlepší pařížské kavárny. Přidal bych tam ještě vrahy z vólstrýtu, bude to údernější.

2 0
možnosti
Foto

J37a66n 77S48v57a46t41e21k

17. 8. 2022 13:57

Zajímalo by mě, jak bude Ministerstvo obchodu a průmyslu pod vedením pana Síkely zjišťovat, na jakou teplotu si vyhříváme naším plynovým kotlem RD?

Vzhledem k tomu, že zcela zastavit dodávku plynu ke koncovým spotřebitelům nejde (ty by byl mazec, kdyby se musely všechny spotřebiče odvzdušnit, to by byly náklady, a to si pište, že bych po distribuční společnosti chtěl, aby je uhradila sama, protože mou jedinou povinností je udržovat je ve správném technickém stavu, za správné natlakování v našem případě odpovídá distributor, u nás tedy MND).

Takže co? Bude Ministerstvo tlačit na distributory, aby šli do rizika nákladů vyvolaných zavzdušněním koncových rozvodů? Myslí si pan ministr, že si distributor nechá naúčtovat náklady za odvzdušnění jen ze svého účtu a nebude to požadovat po ministerstvu, které rozhodnutím úředníka problém zapříčiní? A bude v Česku dostatek techniků, kteří odvzdušnění koncových spotřebičů provedou? A jak bude určeno pořadí odvzdušnění? A co když kvůli tomu, že plyn prostě pro domácnosti (úředním rozhodnutím) nebude, někdo skutečně nastydne a nedej bože umrzne?

Myslím si, že technicky je možné (v případě, že dojde k výraznému omezení dodávek plynu) snazší omezit právě ty velké spotřebitele než tisícovky spotřebitelů malých (právě kvůli nutnosti revizí těch spotřebičů při opětovném připojování k rozvodu plynu). Je snazší zrevidovat (jednotlivé) velké kotle než tisíce a tisíce kotlů malých.

Ale co - nechme to koňovi, ten má větší hlavu... a pan Síkela zřejmě též.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

No já vám nevím. Asi to bude vážně individuální a o "rozežranosti" jedince. Jako malý jsme doma měli ve sklepě kotel na uhlí. Ráno chladno a táta zase zatopil až odpoledne po práci. I dnes nemáme v baráku více jak 20 a úplná pohoda. Jezdíme za známými do Německa a ti topí běžně na 18, 19.

5 0
možnosti
MV

Ono ani tak nejde o stupně, jde spíš o rejpnuti nespokojence. Rejpnuti bez náznaku způsobu řešení. Také typické pro podobné nespokojence.

2 2
možnosti
VL

Úkolem vlády není stanovovat při jaké teplotě máme přezimovat.To je podle vkusu každého soudruha.Pokud chce někomu teplotu k přezimování přesto direktivně nařizovat,pak pouze svým spolustraníkům formou stranického úkolu.

Vláda má zajistit dostatek plynu a el.energie a to za" rozumnou" cenu.Pokud toho není schopna,nebo ochotna,měla by odejít.Tečka.

23 2
možnosti
RJ

Schopna a ochotna jsou ta klíčová slova, řeči pana ministra jsou jen kecy. Schopna? To je asi otázka, v našem nastaveném systému teoreticky ano, páky na to má, byť ne hned a muselo by se zamakat nad nastavením zákonů. Ochotna ? Ani náhodou. Za prvé, to by se muselo pracovat, za druhé, Němci , potažmo EU by se zlobila, za třetí tyhle ceny přinášejí nemalý příspěvek do rozpočtu.

2 0
možnosti
MR

Problém těchto článků ohledně teplot v domácnosti spočívá v neznalosti měření teploty domácnosti. Protože 18°C na termostatu neznamená 18°C v bytě. Protože udržet teplotu na požadované hodnotě nejde. Teplotní křivka bude +/-3°C a to u dobrejch systémů topení. Za další teploměry co měří a hlídají domácí teplotu nejsou zrovna nejpřesnější jejich chyba měření je většinou 2%, protože větší presnost doma není potřeba a tak se na tom šetří. Za další je duležitý umístění termostatu a rozmístění nábytku. Teplota v místnosti není všude stejná takže někdo má gauč v teplejším prostoru někdo ne. Teplota v místnosti by se měla měřit v 1 metru v prostoru kde ji neovlivňuje zdroj tepla. Dale teplota mistnosti by se měla měřit vickrát minimálně 4x za den a pak vypočítat průměr. Protože jinak je údaj velice nepřesný. Zjednodušeně řečeno když nám termostat vypne topení na třeba 18°C tak topení místnost klidně ještě setrvačností vyhřeje místnost na 20°C A rázem budeme přetápět pokud bude uředník měřit jako trouba. A opačně pokud topení sepne až při 18 tak bude pokles klidně až 17°C. A to je v případě, že je domacnost vybavená termostatem, či termostatickou hlavicí kde je regulace ve stupních °C. Ovšem ty levnějsí běžně používané mají regulaci 1 - 6. Kde vůbec není přesně určeno který stupeň na jakou teplotu vůbec reguluje. Protože to nebylo potřeba každej si to do dnes nastavoval tak jak mu to pocitově vyhovovalo. Nyní nás stát donutí koupit buď novou termohlavici, nebo si doma provést vlastní měření a nakalibrovat stávající.

0 0
možnosti
PJ

Každý má to optimum někde jinde a hodně je to věc zvyku. Chodím doma v trenkách a triku s krátkým rukávem celoročně a momentálně jsem doma prakticky pořád (homeoffice). V obýváku máme termostat nastavený tak, že udržuje teplotu mezi 19-20 °C (pochopitelně, v létě je tu víc) a je to v pohodě. Jo, někdy mám pocit, že mi táhne na nohy, ale spíš je to otázka momentálního psychického stavu, únavy ... V ložnici máme těch 18 a méně, syn v pokoji kolem 17, holky jsou zhejčkanější, ty tam mají asi 22 (řídí si sami). Dříve jsme v bytě zvládali v pohodě 18 (když jsem všichni chodili do práce/školy) i méně. Horší je, že v úplně prvním bytě 1+1 (cihla) jsme netopili vůbec a museli intenzivně větrat, protože nám to vytopily stoupačky. Podobně u tchánů v paneláku jsou stoupačky tak žhavé, že vytopí i 4+1. Každopádně vláda může nařizovat cokoliv, kontrolovat a postihovat to bude těžko. Navíc bych řekl, že je jí do toho prd.

1 0
možnosti
MB

To už není na svetry, ale na zateplené bundy nebo přímo kombinézy. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik