Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Vaší domácí teplotu určuje nějaký ministr? To máte dost blbé.

Já si o svojí domácí teplotě rozhoduju sám. A osmnáct stupňů to určitě nebude.

5 2
možnosti
TH

Kéž bych měl dnes doma osmnáct stupnů. Nejhorší je, že ani v noci se moc neochladí.

7 2
možnosti
MB

Vážně ty polemiky mi připadají komické. Doma si každý bude topit jak chce, v paneláku přidá přímotop. Žádná kontrola nepřijde - promluví naň jeho peněženka ... Mé zkušenosti :

V paneláku je ÚT v podstatě zbytečné. Vyšší patra vyhřívají ti spodní + trubky. V kuchyni a ložnici netřeba topit vůbec. V současném RD beru nad 20C jako rozhazování.

Pocházím z bruntálska, zimy skutečné. Venku +- 20C, okno ložnice stále otevřené. Ráno mi otec šťouchal do peřiny. Pokud byla plechová chladem, byl spokojen. Moje první manželská hádka? - v ložnici. Žádná erotika, boj o permanentně otevřené okno. Opravdu, připadá mi, že populace neuvěřitelně zchoulostivěla. Vím o čem mluvím, žádné rýmy a chřipky se nekonají. Nesporná odolnost zde je a dá se vypěstovat. Teplý vzduch člověka a peněženku ubíjí :-)

13 4
možnosti
JD

V paneláku rozhodně není UT zbytečné!!!Rv

2 0
možnosti
MM

Sedět (opravdu sedět) 8 hodin v práci při 18°C jde jen s dekovým zábalem a prsty na myši a klávesnici to moc nezvládají.

12 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 2
možnosti
PJ

no to je zase blog :) , už nadpis je nesmyslný, protože těžko bude ministr chodit po bytech a vypínat topení. Doma máme puštěné topení v zimě jen u dětí a nikde jinde. Máme zatepleno a ono stačí když se uvaří večeře a v bytě je ok. Jediná věc co si na zimu pořídím je petrolejka.

3 6
možnosti
JR

J64a84n 12R91á22ž

17. 8. 2022 16:19

Když slyším vládní mantru dneška "Musíme šetřit“ vracím se ve vzpomínkách do padesátých let, kdy bylo uhlí na příděl , elektřina se vypínala často a tak vím o šetření s teplem i elektřinou "vo co go". Přídělové hospodářství nám asi nehrozí, ale nechci to zakřiknout, protože dnes nikdo neví, jak ten blázinec dopadne.

Ale jasné je, že žádné nařízení nikoho nikdy nepřinutilo šetřit nic, ale k šetření donutí hodně lidí jejích peněženka.

Četl jsem prognózu, že na přelomu roku bude stát el.energie pro domácnosti 13-15tis.Kč/MWh a plyn (jestli nám ho Němci pošlou) 8-10tis.Kč/MWh. Jestli se prognóza naplní, tak zdejší diskuze o šetření nemají smysl. Kdo má soláry a tep.čerpadlo bude mít teplo a kdo ne tak se musí připravit, že bude mít v bytě chladno, neb ho peněženka donutí šetřit i bez nějakého nařizování pana Síkely.

4 0
možnosti
Foto

J91o45s84e73f 90B24á65r89t38a

17. 8. 2022 18:03

Nesvítí někde zbytečně? Pamatujete?

7 0
možnosti
PN

P71e63t50r 92N70e12d70v52ě71d

17. 8. 2022 16:18

Já doufám budu v klidu. Vidím zde názory lidí, kteří vždy rozhodně vystupovali proti vládě minulé, zvolili spolu tu změnu a jak to tak vypadá, tak kdyby Síkela řekl, ať se topí na 15 °C, tak budou nadšením hýkat a psát jak to v pohodě zvládnou, protože začátkem minulého století to lidé taky zvládali.

Těch lidí je na dva milióny, když budou šetřit energie tak jak tvrdí, mohlo by vyjít na ty, kteří chtějí večer ležet u bedny v prádle, tak jako já.

Možná to mají vládnoucí promyšlené i tak, že sníží teplotu, lidé se budou více tulit a zvedne se populační křivka...

11 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
Foto

"Ministr obchodu a průmyslu Jozef Síkela (STAN) chce snížit teplotu v domácnostech. Na 18°C

Zdroj: https://duran.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=790727";

To je titulek vašeho článku, a já bych se chtěla zeptat: Pane Ďurane, máte toto tvrzení ozdrojované, nebo jste si to jenom vycucal z prstu? Kdyby totiž někdo napsal něco podobného v protibabišovském duchu, tak by mu redakce takovýto článek nejen nedala na titulku, ale ani by ho nezveřejnila. Je jasně vidět, jak se zde měří "stejným" metrem.

1 15
možnosti
PN

P84e74t41r 68N22e23d25v23ě35d

17. 8. 2022 15:55

https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/sikela-stat-by-v-nouzi-omezil-teplo-pro-domacnosti-aby-udrzel-klicovy-prumysl-40405930

Pokud jste si myslela, že je to jen výmysl pana autora, tak tady máte zdroj.

Vám fakt uniká co Vaši vyvolení vymýšlí a pouští to éteru?

Zlatý Babišovci, co?

7 1
možnosti
JK

Vážený venkovane, jako bývalý průmyslový projektant a systémový inženýr i v domácích podmínkách dodržuji princip redundace – tzv. nadbytečnosti systémů. Vždycky se totiž může něco podělat. A tak je ve venkovských domech vždy užitečné mít aspoň v jedné místnosti obyčejná kamna na pevná paliva, a mít nějakou tu přiměřenou zásobu uhlí nebo dřeva. To si na venkově můžeme zajistit. Zdravím Komárek.

1 0
možnosti
Foto

Pane Komárku, vy jste doposud někde spal?

Protože pro vás asi venkov znamená samé staré domy s kamny. Ale tak to dnes milý pane není. Na vesnicích je dnes spousty nových, moderních domů a tak vězte, že v těch byste hledal kamna na uhlí opravdu marně.

1 0
možnosti

Netuším, co jsem provedl, ale nemohu pod jednotlivými příspěvky reagovat. Tak jenom pro Marušku Jandovou: tři dny nám v kuchyni jela otevřená trouba a měli jsme půjčený přímotop. Cihlovej barák. Ale 17 stupňů je pro běžné fungování nepředstavitelná zima a oněch 18 výrazně lepší nebude.

14 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 5
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik