Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a41n 11U85r78b79á37n95e10k

21. 6. 2022 20:46

S lecčíms z Vašeho blogu, pane Ďurane, souhlasím, nicméně s výrokem "Nemyslím si ale, že to zvládne s hnutím STAN. To se totiž zamotalo do takového průšvihu, že to v dějinách demokratické politiky posledních o drobet víc než třiceti let nemá obdobu." rozhodně ne. Obdobu bychom nejenže našli, ale najdeme i mnohem silnější kalibr.

Když půjdeme historií nazpět, tak tu máme jako úplně poslední trestně stíhaného estébáka a miliardáře, což považuji za asi vůbec největší průšvih, jaký kdy naše země měla. Předtím Nečas, jehož milenka zvládala úkolovat naši rozvědku. Mimochodem, sám za druhého nejnebezpečnějšího premiéra považuji Standu Grosse, budiž mu země lehká, ale to, že tehdy odstoupil, a nepokoušel se situaci ustát, beru za obrovskou kliku pro ČR. Je zjevné, že dnes by ani nemrkl okem, a u moci zůstal, kultura se nám rozhodně nezlepšila. To bychom měli kauzy s kriminální podstatou, jež byly srovnatelné, nebo větší než ta současná. Podotýkám, že vše, o čem jsem psal, byli premiéři, ten současný je (prozatím) úplně čistý.

No a pak tu máme politické neústavnosti, jimž vysoce napomáhají poslední 2 presidenti (když odcházel KLaus, myslel jsem si, že to být horší již nemůže. Jak šeredně jsem se pletl.). Takže to je pár vlád bez politického mandátu, takzvané úřednické vlády. Přidejme sestřelení vlády v době našeho předchozího předsednictví, to byl také majstrštyk, a když budeme koukat ještě o kus dále do minulosti, narazíme na opoziční smlouvu. Vše v podstatě pololegální až legální záležitost, ale všechny tyhle kauzy spojuje jeden jmenovatel, který se jimi line jako červená nit: arogance moci, zrada voličovy důvěry. Mimochodem, do tohoto ranku bych určitě přidal i Babišovu vládu v době coronaviru. Tedy ne že by vláda, která to převzala, byla byť jen o malinko lepší. Jen měla kliku, že vir prozatím ustoupil. Ale kdo ví, jestli napořád.

1 2
možnosti

Milý pane,

mockrát děkuju za váš příspěvek v diskusi. Pro mne je osvěžující, když se vyjádří - a nemusí se mnou souhlasit - někdo k článku samému, ne že se hádají diskutéři mezi sebou. Já beru, že jsem to svým příspěvkem tak trochu vyprovokoval, ale přece.

Je nekonečně smutné, že ty kauzy kolem mnoha "demokratických" vlád v této zemi byly a že stále se rodí a jsou. Neustále se vzývá nějaká politická kultura, mně to připadá, že u nás nic podobného neexistuje.

Chtěl bych za tím udělat nějakou tlustou čáru - a pojďme se bavit o tom, co bude, ne co bylo. Jestli bylo něco blbě v minulosti, ať se o to postarají orgány činné v trestním řízení, my hleďme dopředu.

Zvolili jsme si dvě stovky těch, kteří nás mají zastupovat, trvejme na tom, aby nás zastupovali co možná nejlépe. A jestli jsem já je nevolil, tak zcela samozřejmě respektuji ten fakt, že se většina lidí v této republice rozhodla jinak.

Už teta Kateřina v Jirtotkově Saturninovi pronesla, že více děr je více syslů a více hlav znamená více smyslů.

Umím se s tím ztotožnit...

0 0
možnosti

Obětovali přitroublého Gazdíka a tím to končí.

2 0
možnosti
Foto

J20a53n 79S41v77a79t21e21k

21. 6. 2022 16:44

Jakkoli by měla vláda bez STAN smluvně zajištěnu podporu hnutí STAN v Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky (jak navrhuje autor blogu), došlo by ke zvýšení vlivu Strany Pitomiových Darebáků na politiku Česka. A to je pro mě tak nepřijatelný aspekt, že jsem jednoznačně proti tomu, aby STAN podalo demisi.

2 10
možnosti

Vláda neumětelů musí skončit.Vzhůru na demonstraci proti ní! Rovnoprávnost Čechům v jejich vlastní zemi.

5 4
možnosti

Ta už skončila v prosinci ...

5 2
možnosti
Foto

J51o83s24e64f 77B27á40r50t85a

21. 6. 2022 13:32

Na fejsbuku koluje pozvánka na demonstraci proti vládě. Koná se 8.7. 2022 na Malostranském náměstí v Praze od 15 do 19 hod.

5 0
možnosti

Odepsat vládu poslušných servilních loutek Brusel, Washington ani Kyjev nikdy nedovolí. ;-O

12 5
možnosti

V tom je bohužel pravda!

2 0
možnosti

Chápu opozici, že je tahle kauze pro ni před volbami sousto, které nenechají brzo vychladnout, ale co se skutečně stalo. Pražský dopravní podnik je dlouhodobě samostatná kmotrovská jednotka hospodařící s miliardami a přitom jaksi za bukem Hlavního města Prahy.

Sem tam se něco provalilo, většího nebo menšího, něco se jen naťuklo a zase usnulo a spousta lidí s čestnými úmysly, včetně politiků, si na DP pošramotila kariéru. Třeba exprimátor Svoboda ten si zažil své, paní Marvanová sice léta upozorňuje kde koho na nepravosti, ale chce, aby to řešil někdo jiný, aby si ty prsty nepálila ona.

Když to srovnám s kauzou "Lithium" a odrovnáním ČSSD, je to dost slabé, má to ale podobné rysy, tohle se navíc přímo vlády netýká, asi se nic přímo na vládu nenašlo a ta snaha o přenesení hysterie do sněmovny je zjevná.

Někteří moralisté z opozice používají i do televize výrazy hodně neslušné a sprosté, politika už je bulvár a hnůj. Přitom kritizují jen někteří, ti s máslem na hlavě mlčí jak zařezaní, u ANO jsou přímo určeni ti co mluví, a ti co chodí kanálama, třeba pan Faltýnek se spolu s paní Jermanovou vypařili.

V těchto kauzách jsou média opatrná, blamáž by vyšla draho, takže buď to propíchl hodně důvěryhodný zdroj, nebo se sešlo několik zdrojů a policie to defacto potvrdila. Jestli to opravdu připravil Babišův tým pak můžeme čekat postupné gradování příběhu, tajemno, dobro a zlo, kličky a čáry a nakonec představení svatého zachránce, který nás jako zjevení všechny spasí a budeme šťastní až do smrti.

Darebáci jsou a budou, čím větší sousto, tím větší darebák, takže mám jen přeji ať je odhalujeme co nejdříve a taky šťastnou ruku ve volbě zástupce, který není darebák a s darebáky jedna ruka. Chápu, že někdo volí podle momentálních emocí, na to sázejí zejména populisté a vyvolávají hysterii před volbami. Já nechávám u voleb emoce stranou a podobné kauzy mě jen utvrzují v přesvědčení, že dělám dobře.

12 3
možnosti

Ta poznámka k p. Marvanové je více než trefna, neb to byla ona, kdo měl konat (z titulu zastupitele) už dávno...

2 2
možnosti

Dovolím si podotek, aktuální vláda je všechno možné, jen ne pravicová.

Pravice znamená, z mého pohledu, maximální osobní zodpovědnost, minimální zásahy ze strany státu, štíhlý stát a jednoduché daně. O nic z toho se pětikolka nesnaží.

17 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
Foto

Pořád nechápu, proč by měl Stan opustit vládní koalici. Vyšetřování kauzy se teprve rozjíždí a policie ze STANU zadržela jenom Hlubučka. Pouze ti, co nemají dnešní vládní koalici, hledají jakoukoliv záminku, jak vládní koalici svrhnout.

23 6
možnosti

Starosty jsem vždy považoval za nudné uskupení bez programu, nemastné, neslané - a jsem rád, že jsem se mýlil: kokain, děvky...nepříčetný podnikatel. Doufám, že o tom někdo natočí seriál. Nebo aspoň hraný film. Bude to velká legrace asi jako Kajínek.

18 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS