Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Někdy je to fakt smutné, resp. hloupé čtení, příspěvky, které obvinují starší lidi z toho co učiní za přidání pár korun.

Tito lidé vstupovali do první práce ještě v době, kdy práce byla povinná, zvykli si pracovat a po pádu komunismu pochopili, že se musí spoléhat na sebe.

Nyní poslouchají zprávy, které jim tvrdí, že nebude na důchody, ale (i jimi zvolení) politici rozdávají těm, kteří pracovat nechtějí, nebo nechtějí pracovat tam, kde je jich zapotřebí, množství podpor, příspěvků a dávek, takže se zejména těm méně kvalifikovaným pracovat vůbec nevyplatí.

Řada dnešních seniorů musela za svůj pracovní život několikrát změnit obor nebo zaměření své práce. Tehdy nebylo běžné natáhnout ruku a žádat dotace nebo podpory. Dluh byla ostuda a bylo zvykem vytvářet si úspory.

Jak si dnešní důchodci mají vysvětlit, že na důchody nebude, ale pro politické (ne)ziskovky, kterým jsou zájmy českých (bývalých i současných) pracujících ukradené, zdroje jsou?

Karma za blogR^

7 3
možnosti
OU
JK

Někam se vám ztratilo, že to jsou peníze na dluh, který ti mladí budou muset v jejich budoucnosti vrátit. Český státní dluh nyní roste nejrychleji v Evropě. V Řecku byli důchodci taky poměrně rádi. Co si myslet o rodičích, kteří vás zadluží?

https://denikn.cz/700277/z-jednickaru-propadliky-cesky-dluh-roste-nejrychleji-v-evrope-varuje-rozpoctova-rada/

7 2
možnosti
JN

Ono je hezké, jak si někteří dovedou vybrat jen tu část, která se jim hodí do krámu. Kdo si váš odkaz rozklikne, tak hned z perexu zjistí, že již nebudeme mít čtvrtý nejnižší dluh veřejných financí ze všech zemí EU, nicméně i tak budeme dle těchto prognóz v roce 2024 nejhůře na 8. místě z 28 členských států EU. ;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 27,17
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik