Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já s vámi souhlasím, kopat nebudu.:-)

Nicméně je toto celé falešné. Státní pohřeb je určen pro státníky a od Babiše to bylo přiživení se na Gottově popularitě.

Pokud to však berete z hlediska uměleckého, z hlediska kultury a popularity, pak Gott evidentně vysoce vítězí.

Pokud to ovšem vezmete z morálního hlediska, tak nesahá Chramostové ani po kotníky i přes její krátké angažmá v KSČ.

Jenže obě tato hodnocení jsou zcela mimo.

18 3
možnosti
Foto

Gott podle některých byl umělec. Marně se ptám a to se projevovalo jak ??? Zpíval tak, jak zpívali i jiní zpěváci a nebylo to nic mimořádného. Hudbě jako takové nic nepřinesl. Byl to zpěvák kýčů. Díky tomu, že dokázal plout s proudem byl vlastně tím, čím je. Bez podpory komunistů by nebyl nic. Komunistům stačilo dát palec dolu a spousta umělců skončila. Tak jako skončil Hrušinký, Jirásková, Chramostová, Čuříková, Kubišová a další. Gott ne, aby se odvděčil vystoupil na Antichratě s projevem a za tři dni jako odměnu dostal Národního umělce, kterého si do konce života považoval. Chramostové po charakterových stránkách nesahá ani po ten kotník.

10 12
možnosti
TB

Jděte do háje. Gott je fenomén, legenda, nikdo v oblasti kultury nedokázal, co on.....a srovnávat, kdo je větší charakter, to je dost odvážné. Kdybych se měl snížit na Vaši úroveň, tak bych musel napsat, že umřely dvě osobnosti, z nichž jedna nebyla v KSČ, nebyla agentem StB a nehrála v budovatelských dílech jako Rudá záře nad Kladnem.... tož asi tak, takže s tím porovnáváním bych byl velice opatrný a ani bych se toho neodvážil...

16 5
možnosti
JZ

Cit: "Hezký nedělní večer a klidně do mě kopněte – co jsem napsal, já to vím, je holý, pro mnohé nepříjemný fakt."

Nenapsal jste fakt, napsal jste názor.

15 1
možnosti
PK

Četl jsem hodně názorů a ani nevím, proč bych do vás měl kopat.

Podívám li se na to ze svého úhlu pohledu, tak je pro mě paní Chramostová jako umělec i jako osobnost víc.

Pana Gotta jsem respektoval, ale jeho tvorbu v žádném případě neobdivoval. Vlastně mohu říci, že se mi jeho písně (až na pár vyjímek) nelíbí.

Ale to je vše věc osobního vkusu a nelze to nikomu vytýkat.

Stojím si ovšem za tím, že rozhodnutí vlády o konání pohřbu se státní poctou bylo hloupé a smrt paní Chramostové oné hlouposti jen přidala.

Ať je to jak chce. Na pohřeb pana Gotta jistě přijde hodně lidí a já s tím nemám problém. Ti lidé by ovšem přišli i bez jakéhokoli posvěcení vlády.

Nyní se bohužel věc má tak, že se bude poměřovat. A to je špatně. O mrtvých jen dobře a já čtu na různých diskuzích urážky a hanění. Nechápu, proč se jedinec může snížit až takhle. Je to zbytečné a na faktech to nic nezmění.

Za mě velký respekt pro oba umělce, ale na pohřeb bych nešel. Ať je organizovaný státem či nikoli.

Mějte příjemný den.

18 1
možnosti
PK

p.s. nechtěl jsem poměřovat oba umělce. Je to nedůstojné. Udělal jsem to mimoděk a vlastně nechtěně. Sice za tím názorem stojím, ale ven jít neměl. Bohužel nelze napsané vrátit a tímto se vám všem omlouvám.

Nechť oba mají klidný, věčný odpočinek.

10 0
možnosti
Foto

Ach jo. Kdyby si někdo před pár dny dovolil jen trochu kritizovat Karla Gotta, ten by to schytal. Ale doslova kopat do bývalých disidentů, to se dnes nosí. Ani předseda Ústavního soudu už nesmí vyjádřit jiný názor, než hradně-babišovský. To jsme to zase dopracovali.

29 4
možnosti
TB

Jenže to řekl velmi nediplomaticky. Kdyby řekl, že by si to také zasloužila, tak je to ok. Ale pokud řekl v podstatě to, že si pohřeb se státními poctami zaslouží paní Chramostová na rozdíl od pana Gotta, tak to je velmi neuctivé....

7 5
možnosti
TB

Jojo, přestřelil....Ani jeden ze zesnulych neni ani pohřben a on už srovnává jejich život a kdo by si víc něco zasloužil...je to neuctivé.....

9 4
možnosti
Foto

...aktérem prvotní trapné reakce na nějakou smrt není rozhodně Pavel Rychetský. Jenže jestliže máme v čele státu ty, co tam máme a co rozhodnou cosi takhle citlivého jako utržení ze řetězu, aniž si uvědomí podstatu protokolu, rozhoupají emoční houpačku, která se pak trapně vůči rodině zase musí zastavit, je zcela zjevné, že docházi v tomto ovzduší ke konfrontaci.

Prezidentský strýc na Hradě, co dal slib službě a práci vlasti, by si měl odpustit rýpance o nesplněných úkolech muže bez úhon, zatímco celých šest let politici místo práce pro zemi řeší za naše peníze zbytečným schůzováním ne věci státu, ale radí se o prezidentových výrocích a Babišových akcích na hraně zákona. Parlament a senát má na stole věčně něco, co by s námi nemělo vůbec souviset.

Vyjádření Pavla Rychetského mne potěšilo.

13 4
možnosti
Foto

Nelze srovnávat obry s trpaslíky. Mate pravdu, karma

3 7
možnosti
PT

P83e11t80r 30T43o32m46e76k

7. 10. 2019 10:40

V případě toho trpaslíka jistě mluvíš o sobě, že.

2 0
možnosti
PN

P37e84t34r 90N22e80d45v75ě74d

6. 10. 2019 20:06

Vcelku normální názor. Tady to budou rozporovat jen ti, kterým je Gott i paní Chramostová v podstatě u zádele. Jen prostě nenávidí Zemana s Babišem. A protože Babiš zřejmě nenavrhl pro paní Chramostovou pohřeb se státní poctou, budou tvrdit, že zrovna ona si to zaslouží. Protentokrát se však vzdají nadávek do komunistů a stbáků, neboť oni budou používat vše na dehonestaci nejvyšších, i za cenu dočasného popření svých přesvědčení. ( jednou komunista, vždycky komunista a mnohé další )

7 4
možnosti

Např. Vlasta Chramostová si 20 let nezahrála, tak jako Marta Kubišová nezazpívala, atd. ale jste mlád, a tak nemůžete vědět všechno.

18 2
možnosti
JM

J46o66s75e98f 17M75i45k44e27l

6. 10. 2019 20:26

Když neví, tak nemá poučovat druhé!

3 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 27,40
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik