Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Paní Šípková, vy jste zřejmě nepochopila, že kdo prodával v Supraphonu je naprosto nepodstatné! Ovšem o významu pí Chramostové ví většina obyvatel tohoto státu opravdu jen zprostředkovaně z médií.

1 0
možnosti

Pane Ležáku, Vy jste nepochopil ten příspěvek vůbec.

Jde o fake news, a to dělá dojem z celého blogu tak, jak píši v poslední větě.

0 0
možnosti
Foto

Pochopila jsem státní pocty u Karla Gotta, sami vidíte proč, jaká vlna pozitivního ohlasu se zvedla, kolik lidí za něj uronilo slzu a pustilo si jeho písničky, nejen lid český, ale i za hranicemi naší vlasti. Věřím, že jeho pohřeb bude manifestací těch, kteří umí ohodnotit umění.R^

Pani Chramostová byla herečka, která je pro mnoho lidí jen jméno, já si také nevzpomněla na žádný film ve kterém hrála, snad proto, že mě ty filmy neoslovily. Je v pořádku, že se s ní kolegové rozloučí, také její diváci v Praze, ale státní pocty, to je snad budete požadovat u každého herce. Nepleťte sem stále politiku, herci nejsou politici.

Byli tady páni herci, kterých je třeba si za jejich umění vážit a odešli tiše, rozloučení s blízkými a vzpomínka v srdci jejich diváků.

Všichni schopní lidé davají do své práce maximum a srdíčko. Pohřeb probíhá s rodinou a přáteli, dnes již málo vidíme, že by i zaměstnavatel zatruchlil nad rakví. Také to byli lidé z masa a kostí, kteří se snažili po sobě něco pěkného zanechat, co myslíte, těm pocta nepřísluší, když je vůle je rozdávat?

8 10
možnosti
Foto

Pani Chramostová byla herečka, která je pro mnoho lidí jen jméno, já si také nevzpomněla na žádný film ve kterém hrála, snad proto, že mě ty filmy neoslovily....

...anebo jste uplně obyčejně tak málo chytrá, že vám dopravdy ani nemá jak dojít, proč ji lidi znát nemůžou, že ji odstavil režim na dvacet let Vám zkrátka nedochází, proč se "díky" tomu stala neznámou, anebo jste tak smutně nevzdělaná...že Vás kvalitnější česká kinematografie a divadlo zcela míjí.

9 2
možnosti
JS

J70a63n 63S94v41a12t75e39k

7. 10. 2019 14:46

Myslím, že je to celé tak nějak "bouře ve sklenici vody", kterou nespustil pan Rychetský ale pan mluvka, ehm mluvčí Ovčáček...

1) Totiž pan Rychetský zmínil, že i paní Chramostové by se měl uspořádat pohřeb se státními poctami (kdyby zemřela paní Chramostová o půl roku později či dříve než Karel Gott, asi by to všichni brali jako samozřejmé, takto mají zřejmě někteří pocit, jakoby další pohřeb se státními poctami nějakým způsobem snižoval význam Karla Gotta - mimochodem nesnižuje!).

2) Na to zareagoval pan Ovčáček, který prohlášení pana Rychetského považuje za "rozdělující národ" (slovy klasika "Pane vachmajstr, vy ste hlava!").

3) Pan prezident podle svých slov od prvopočátku po smrti paní Chramostové uvažoval o uspořádání pohřbu se státními poctami (zda již před vyjádřením pana Ovčáčka = pouhá chyba v komunikaci mezi prezidentem a jeho mluvčím či dokonce před vyjádřením pana Rychetského = velké plus pro pana prezidenta či naopak až po ohlasu na vyjádření obou pánů ponechám svědomí pana prezidenta a případným historikům). Po pravdě by jiným vyjádřením než snahou o uspořádání pohřbu se státními poctami asi způsobil pan prezident více negativních ohlasů než jisté rozpory mezi pány Rychetským a Ovčáčkem, které pronikly do médií.

4) I vláda ČR se vyjádřila pozitivně ohledně uspořádání pohřbu (paní Chramostové) se státními poctami.

5) Pokud vím, oba (pan Gott i paní Chramostová) dostali státní vyznamenání z rukou prezidenta za zásluhy o stát, takže nějaký pozitivní význam pro nás představovali oba. Stavět je proti sobě je nesmyslné.

Čili mám dojem, že pan Ovčáček zase jednou poněkud přestřelil a místo role mluvčího si přisoudil roli jakéhosi "viceprezidenta". Zapomněl přitom, že tuto roli nemá a že jeho snaha zalíbit se svými vyjádřeními těm, kterým asi nebylo a není příjemné to, co paní Chramostová činila v době normalizace (disidentská činnost), není minimálně "taktická", zejména ne v roce 30 výročí pádu tehdejšího režimu. Nebo snad ano?

11 4
možnosti
PJ

No, každopádně se ukazuje, že:

1) Pohřeb se státními poctami by neměl mít ani p. Gott, protože od té doby se bude (subjektivně) řešit, kdo pro něj byl hoden a kdo ještě nikoliv.

2) Babiš a Zeman se jen chtěli trochu ohřát v paprscích slávy p. Gotta, kdežto pí Chramostová pro ně není zajímavá.

8 4
možnosti
JN

Paní Chramostová hlavně nesdílela s nadšením, jak tito dva pánové rozdělili národ.:-/

2 1
možnosti
SN

:-)......Pane autore, diskuse velmi výživná, ale.......přesto se mi zdá, že jste měl úspěch! Pořád naštěstí existuje většina lidí, která pohlíží na současný svět a politiku reálně, bez ideologického zaujetí! Gratuluji ! R^R^R^

3 0
možnosti

Jestli se občas "díváte", tak špatně.

"Vaříte" z vody, nebo lépe z JPP.

Marta Kubišová v době zákazu neprodávala v Supraphonu. Byla to její maminka. Chodila jsem k ní do Celetné. M.Kubišová byla zaměstnaná u VHMP Na Můstku.

Takže Váš blog je zcela nedůvěryhodný.

12 1
možnosti

p.s. herečka - paní Vlasta Chramostová byla minimálně tak skvělá herečka jako ty, co jste vyjmenoval, ne-li větší. To, že to nevíte je Vaše smůla.

14 8
možnosti
PT

P45e97t54r 22T28o70m60e46k

7. 10. 2019 10:38

Vy vůbec nic nechápete.

7 0
možnosti
DK

Povýšit vlastní neznalost a nevzdělanost na "...holý, pro mnohé nepříjemný fakt"...

K tomu netřeba ani žádný dovětek. Autor o sobě pověděl vše.

16 6
možnosti
Foto

Je nutné bráti v úvahu, že soudce lidu pan Rychetský žije přece jen v jiném světě, než všichni občané Česka "normální" (což je určitě jeho problém největší).;-O

10 2
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 27,28
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik