Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P36e22t73r 71B33u20r35i96a29n

17. 4. 2018 17:17

Řekl bych, že kardiovaskulární choroba má určitý dlouhodobý vývoj. Že to není chřipka. Klesl-li tedy viditelně počet těchto chorob hned po zavedení plošného zákazu, musí se ten počátek poklesu datovat rok a více před zákaz. Tedy logicky, plošný zákaz nebyl vůbec nutný, protože masivním nástupem nekuřáckých restaurací a těch, které garantovaly alespoň kvalitní nekuřácká oddělení, se problém začal řešit sám, k lepšímu a bez justů ze strany militantních antikuřáků. Sdružení AHR (asociace hotelů a restaurací) takových ve svých statistikách evidovala před zákazem přes 60%.

A další věc je ta, že zákaz ve své podstatě nemá chránit nekuřáky (ti si mohli z většiny vybrat i před tím), ale zakázat kuřákům jakoukoliv svou putyku. Jistě by nebyl problém nastavit parametry kuřácké putyky (úmyslně píšu putyky), třeba zákazem podávání teplých jídel, kouření až po 20hod., technické normy na kvalitní odvětrání, nebo rovnou na čistotu vzduchu (dnes se dá lehce měřit), zvýšenou daní na zdravotnictví a podobně. Ovšem zákon praví, že v kuřáckém klubu se nesmí prodat ani sklenice vody. Koho chce zákon v takovém klubu ochránit? Nebo spíš zlikvidovat? Důvod je jasný, poloprázdné nekuřácké restaurace v celém městě a narvané tři začouzené špeluňky až po strop. Ono by se rychle přišlo na to, nekuřácká restaurace není v konkurenci kuřáckých výdělečnější, a i na to, že 70% návštěvníků hospod a pivnic jsou kuřáci, takže argument, že 70% obyvatel státu jsou nekuřáci by šel do kopru. Je to stejný argumentační paskvil, jakože pěší by měl mít na sjezdovkách přednost před lyžařem, protože 70% obyvatel jsou nelyžaři.

1 0
možnosti

kdy jste byl naposledy na sjezdovce ? Ja zadne pesi na sjezdovkach nepotkavam, vy ano ?

0 0
možnosti

P72e15t56r 92B34u23r32i91a82n

17. 4. 2018 16:54

Souhlas, karma.

0 0
možnosti

Kouření je závislost a proto nelze respektovat jakékoliv řeči o kouření od kuřáka! Jsou VŽDY zkreslené tou závislostí. Vyjímka neexistuje!!!!!!!!!!

0 0
možnosti

P48e51t37r 76B47u13r94i55a70n

17. 4. 2018 16:56

V tom případě nechápu, jak strpíte miliony článků o jídle od těch, kteří jíst z principu musejí.

0 1
možnosti

No tak alespon jste prestal obtezovat jine. Snad si kourite doma v pokoji.

0 0
možnosti

P59e35t12r 89B81u11r26i55a47n

17. 4. 2018 16:59

Je zajímavé, že kdyby existoval někde kuřácký klub, nekuřáka to neobtěžuje ani v nejmenším. Ovšem ve chvíli, kdy v něm cinkne lžička od kafe, nekuřák se začne dusit.

0 0
možnosti

Jsem nekuřák (skutečný, nikdy jsem to nezkusila a zkoušet nehodlám), přesto s Vámi naprosto souhlasím. Jitrnice je mnohem chutnější než celer a článek o pozitivních dopadech tak krátce po přijetí protikuřáckého zákona je směšný. Navíc: majitel má právo určit si podmínky jaké vyhovují jemu i většině hostů (a cigarety nejsou nelegální). Já prostě do smradlavých pajzlů nelezu a nevidím důvod, proč odtamtud vyhánět stálé klienty, když se chci 3x do roka najíst jinde než doma.

6 1
možnosti

Většina obyčejných hospod v Česku je zbytečných. V Německu jsem nazažil,aby bylo někdy jídlo tak hnusné, jaké se podává tady. Tady neexistují kvalitní kuchaři a hospody se musí hodně snažit,aby nekrachovali.Žádná změna na obzoru není. Zlikvidovali jsme střední třídu zákazníků, která držela jakousi úroveň. Dnes jsou všude blafy. a to jak v luxusních restauracích,tak v bývalých čtyřkách. Je to vše hnus velebnosti !

0 0
možnosti

J38a96n 18S27v21a11t14e72k

12. 4. 2018 8:19

No, pokud se prodává stále stejné množství cigaret (a tedy kuřáci kouří statisticky stále stejně, ale jen jinde), potom deklarované snížení počtu kardiovaskulárních chorob může jít na vrub nekuřáků, kteří nejsou tolik vystavováni kouři z cigaret kuřáků.

Aneb - v zásadě nemám nic proti kuřákům (dokonce ani v hospodě), ale jen za předpokladu, že budou kouřit následujícím stylem:

Ať si kouří, kde chtějí a kolik chtějí, jen ať to proboha nevyfukují!

Až někdo vyrobí cigaretu, u níž bude zajištěno, že všechny zplodiny spolyká jen dotyčný kuřák, budu spokojen. Nechť je mu (kuřákovi) dáno, když si chce dopřát... je to jeho život - ale ať neotravuje své okolí!

A rejpalům chci říci ještě jedno: Kouřit se například nemá ani na zastávkách MHD, přesto jsou stále mezi námi bezohlední lidé, kteří si svou neřest musí dopřávat v přítomnosti ostatních. Tam mi kuřáci vadí daleko víc než v hospodách, protože na autobus si počkat musím a do zakouřeného prostoru smradlavé špeluňky nemusím.

9 0
možnosti

Naprostý souhlas a karma. A hlavně, protože o provozování venkovské hospody něco vím Vám mohu garantovat, že OD TÉ DOBY, CO TE ZÁKON PLATÍ, NEZAČAL DO HOSPODY CHODIT JEDINÝ KUŘÁK? KTERÝ TAM PŘED TÍM KVŮLI KOUŘENÍ NECHODIL !!!!! A pokud přeci jenom do některé hospody (já nevím, nezažil jsem to) začal chodit nějaký nekuřák, který tam před tím nechodil, tak vězte, že ty jeho dvě limonády za týden hospodského nevytrhnou ;-D;-D;-D;-D;-D

5 5
možnosti

To je nesmysl, a Vy to nejspíše dobře víte. Já mám zcela jinou zkušenost, popíjet pivínko v dobrý hospodě a potom smrdět či nesmrdět jak popelník je sakra rozdíl, a to jsem prosím kuřák, byť tedy spíše sváteční. A myslím, že se hospodskému se svými pravidelnými pěti obden vyplatím. Když příjde chuť na cígo, dám si ho klidně venku.

5 0
možnosti

Hlupce si každý ze sebe zvládá dělat sám. Vztekáte se, že Vás někdo omezuje ve Vaší zálibě a pomíjíte fakt, že svou zálibou ohrožujete své okolí.

6 2
možnosti

vcera jsem se pobavil, jak se udelalo teplo a najedou byly plne zahradky. cisnik v kurackem klubu se divil, ze ma poloprazdno, pritom v pondeli mel narvano, tak jsem mu rekl, at vyleze ven a jde se podivat naproti do zahradni restaurace.

4 0
možnosti

A já jsem zase u nás v jedné zahrádce přistihl přihlouplého nekuřáka, který měl už minulé léto problém s tím, že v hospodě je vedro a venku mu smrdí kuřáci ;-D;-D;-D

7 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik