Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O65t50a 57K27i74n77c

11. 11. 2017 12:26

Ode mne karma. Nebudu psát další komentář, krásně jej napsal pan Ladislav Strnad, s tímto komentářem se naprosto ztotožňuji.

0 0
možnosti
VH

Jak Vy všechno víte!! Skoro, jako by Vás volební podvody těšily.

0 1
možnosti

Přiznám se, že u Vaší reakce "pleju len". U sčítání hlasů po volbách jsem několikrát byl (např.: http://www.ohremedia.cz/video/1-strojetice-pocitani-volebnich-listku-autor-pavel-duran), tedy vím, o čem mluvím. Na volební podvody nevěřím - a jestli se jich někdo bojí, lze to členstvím ve volební komisi ohlídat. Oznamovat u nás lidem, jak se u voleb podvádí, je zhruba stejné, jako bych tvrdil návštěvníkům bazénu v Podolí, že je v místní padesátce sežere krokodýl.

7 0
možnosti
Foto

Karma. Prvních patnáct (asi) let po převratu jsem byl v komisi u každých voleb a naprosto souhlasím s článkem. Neštěstí je, když někdo píše zasvěcené soudy o něčem, o čem nemá ani páru a nevyzkoušel si to. Takové informace mají faktickou hodnotu stejnou, jako "jedna paní povídala" tak to musí být pravda. R^

7 0
možnosti
JV

Naprostý souhlas.

Pracuji externě jako zapisovatelka volební komise již několikery volby a mohu potvrdit, že podvádět by asi bylo dost složité. Pravda, strany by mohly do komise vyslat tak alternativně inteligentní lidi, že počítání výsledků by dopadlo hororově, ale kontrolní mechanismy jsou velmi dobré a těžko by se přes ně dostávalo - bylo by to švindlování velmi pracné a muselo by se do toho zapojit víc lidí než jen samotná komise.

Jistě by šlo podplatit některé voliče předem, ale volby jsou jednak tajné, každý musí za plentu a také si může sadu volebních lístků vyzvednou ve volební místnosti, tak spekulace o kontrole voličem nepoužitých lístků podplatitelem je také hloupost. Ano, je možné podplatit voliče, aby si vyzvedli volební průkazy a odvézt je do jiného volebního obvodu, aby tam volili konkrétního kandidáta - těžko to však jde i tak zaručit.

U nás nelze volit korespondenčně, tak rakouské volební švindly s korespondenčními hlasy nelze použít.

Možná by se dalo ovlivnit hlasování seniorů v nějakém ústavním zařízení, ale je na členech komise s potulnou volební urnou, aby to vhodným přístupem k volícím seniorům minimalizovali - jde to, věřte mi, celkem dobře.

Členové volebních komisí jsou před každými volbami proškolováni a navíc, v případně jakýchkoliv pochybností při počítání výsledků voleb, mají možnost kontaktovat odborné pracovníky a dotázat se na správné řešení problému.

Ti, kteří se snaží vyvolávat paniku s psaním o volebních podvodech u nás, evidentně zažili volby jen natolik, že došli do volební místnosti a po ověření totožnosti vložili volební lístek do obálky a vhodili ho do volební urny; pokud tento vysoce sofistikovaný výkon byli schopni, při své inteligenci, zvládnout.:-P

8 0
možnosti