Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J61i39r86i 11C85i80z

29. 3. 2023 13:13

Pane Duran, vse ma svuj vyvoj a ten nese dusledky. Privatizaci narodnich podniku ukradenych v r.45 Benesem jejich majitelum ridila skupina z Prognostickeho ustavu UV KSC a ten byl zase rizene KGB a StB. Novi majitele po r.89 nikdy nezaplatili plnou cenu podniku a jejich dluhy v bankach skoncily v evidenci Ceske konsolidacni agentury. Jednalo se o stovky miliard, ktere postupne splaceli danovi poplatnici, coz se samozrejme odrazilo v moznostech statu na nejake zakladni investice (jsou zde tisice vesnic bez inz. siti jako kanalizace, rozvod vody ap). Novi majitele podniku nemeli k nim zadny vztah, jen z nich cerpali penize na svuj blahobytny zivot (viz Bakala, Kretinsky atd). Predstavte si, ze bohate Nemecko ma svoje uspesne podniky rozmistene po celem svete vc. USA a do prijmu SR tecou obrovske prostredky ze zisku techto podniku stejne jako zisk VW-Skoda tece do Nemecka. Nemecka firma BionTech se podilela na obrovskem kseftu s vakcinaci proti covidu atd. Rakousko stoji na cestovnim ruchu a maximalni cistote prirody, coz jim prinasi hlavni prijmy do SR. V Rakousku jsem 7let trenoval a vztah jejich obyvatel k prirode je neskutecny ve srovnani s tim pristupem v CR. Vsechny tyto veci se pochopitelne odrazeji i v prijmech obyvatel. Cim muze temto vyspelym zapadnim statum konkurovat CR? Predevsim zakony jsou zde stale socialisticko-komunisticke a neni zadna politicka shoda to menit. Trochu napravu by mohlo zjednat dodatecne vymahani dluhu vedenych CKA po jejich autorech, ale ti patri k hlavnim sponzorum dnesni NF. Co dal je nejasne, jeden ministr z NF chce zvysovat dane, dalsi pak rok odchodu do penze, jiny neco mele o digitalizaci atdatd. Nic necekejte, jedina zmena muze stejne nastat az po dalsich volbach, ale koncepcni zmeny trvaji desitky let. Za vse si muzeme sami svou hlouposti.

3 1
možnosti

V zásadě s vámi souhlasím, ale k tomu Rakouskému vztahu k přírodě taky něco mám. Vídeňský dorost křepčil radostí nad každým rádobyekologickým počinem.

Sedlák od Retzu si ale stěžoval, že musí stříkat pole 2 x víc než kolegové v Čechách - jinak by mu tam nic nevyrostlo a pokud by mu něco vyrostlo, tak by mu to nějaké potvory sežraly a lidi ve vesnici jsou takové potvory, že musí stříkat v noci, aby to nikdo přes den neviděl.

;-D

1 0
možnosti
Foto

Pul inflace je tzv.dovezene a za zbytek mohou prevazne ceny energii, ktere mame ke spotrebnimu kosi nejvyssi a promitaji se do vseho. Jen nechapu, proc nekteri obcane hlasaji, ze se radostne uskromni a ze se maji dobre a ze to jinak nejde. Tech 19 miliard za usetrene duchody znamena napriklad vyhazet par uredniku. Mame na 10 mil obyvatel skoro milion statnich uredniku. I v tomto jsme na spicce. Nebo nekupovat kazdy mesic za 900 mil.vakciny a hlavne nedovolit ten oligopol s energiemi. Nebo nefinancovat media a vladni neziskovky...nebo.....atp.

Vzit lidem penize v dobe krize a vysoke inflace je silenost.

6 1
možnosti
Foto

J64o83s22e43f 79B93á64r80t58a

29. 3. 2023 10:25

Ta inflace to je taková demokratická měnová reforma.

8 0
možnosti

Je to měnová deforma!:-)

0 1
možnosti
Foto

Ta písnička má lehce zapamatovatelnou melodii i hezká slova. Za socialismu jsme na ceny měli Cenový úřad a byly stejné od Aše až po Prešov. Stálé byly, stejně jako bídné platy nebo důchody. Ve srovnání s dneškem byly ceny vysoké. Rohlík tehdy 30 hal. dnes 7 krát dražší, ale platy vzrostly víc než desetkrát a důchody ještě víc. Cukr kg 10 Kčs, dnes 30 Kč, kg medu 40 Kčs, dnes 120 Kč, vepř. plecko 40 Kčs/kg, dnes 120 Kč.

3 0
možnosti

Štěpán Bicera

Jste jako všichni demagogvé.Vytrhnete jen nějaké položky z celkového výdaje domácnosti a prezentujete je.

Tenkrát jsme neplatili revize za komín, revize za kotel, odpady jsme pouštěli do septiku, který se pak vyvážel na zahradu, dnes platíte buď stočné nebo, jako v případě lidí na vesnici kde není kanalizace, fakturu za odvoz septiku na čističku 2500 a vodu odveženou do čističky 1500, levný nájem (v mém případě domovní daň 36 kč nyní 580 (a to nám to chtějí zvedout), léky zadarmo (1Kč za recept) uhlí (tenkrát 18Kč/q, dnes 420kč/q), elektřina tenkrát 0,30 Kč (noční 0,16 kč) za 1kWh, dnes 4,60 (loni, letos určitě více) dětské kroužky zadarmo, z vesnic veškeré autobusové spojení do města do práce za 2 Kč za týdenku (alespoň tenkrát týdenka pro mně do 5 km vzdáleného města).Dnes musíte mít 2 auta v rodině abyste se dostal do práce (čili nákup dvou aut do rodiny a jejich provoz) atd atd.

Tohle všechno spočítat a vydělit 365 a uvidíte kolik vám vyjde denní provoz domácnosti.Nebo Vy kupujete jenom cukr, med, vepř.plecko atd.?

A kdyby byl hnidopich tak si ještě spočítejte nákup spotřebičů (tenkrát nám vydržely 20 let) nákup dnešních spotřebičů kdy do dvaceti let potřebujete nejméně 3 protože víc jak 7 let nevydrží.A tuto položku rozdělte dvaceti lety (cena spotřebiče za jeden rok) a nebo počtem dní za dvacet let (cena spotřebiče za jeden den) a pak něco vypravujte jak bylo draho.

1 0
možnosti

Jojo kdo by před 30 lety rekl že z Čech budeme jezdit nakupovat potraviny a drogisticke výrobky do Němec..... tenkrát to bylo obráceně...někde se holt stala chybaRv

3 1
možnosti
Foto

8-oA vám to vadí, že tu možnost máme???

2 2
možnosti
Foto

Autor se už nemůže dočkat příštích voleb do poslanecké sněmovny, které podle něho smetou vládu Petra Fialy. Podle aktuálních volebních preferencí by ale volby dopadly zhruba stejně jako na podzim 2021. Do řádného termínu voleb zbývá ještě dva a půl roku. Do té doby se toho může semlít a změnit mnoho. :-)

3 1
možnosti

Stan a Piráti by už nešli v koalicí a tak kdo ví ... Jak by to dopadlo..

1 0
možnosti

Za komunistů existoval vtip, že komunisti zdražují podle abecedy ...A..alkohol..B ...benzín...D..dětské oblečení a až dojde na F bude se zdražovat Fšechno.

Dnes se zdraží benzín, zdražuje se fšechno, protože doprava je drahá.Zdraží se elektřina, zdraží se fšechno, protože na všechno je potřeba elektřina.

Ale je zajímavé, že když se ten benzín zase zlevní už se nezlevní fšechno, vždyť přece doprava zlevnila.

Jsem zvědavý až zlevní elektřina jestli se také zlevní fšechno.

1 0
možnosti

Ano Ladislave"Fšetko". Tak pravil Vasil Bilak, jenž všechno zprasil. Dobré doby, kdy ideologie zdánlivě vítězila nad trhem. Ústřední problém - Jak to zařídi. Aby socialistická ekonomika utáhla i nesporné sociální vymoženosti doby? Kdo na to přijde, obdrží Nobela a řád Káji Marxe - Zatím nikde! Přitom to jde. Rozvíjet Tržní ekonomiku- Nerozrušovat ji 41let. Umazat prostě ten název -" Socialistická, všelidová". Paradox - Ta kapitalistická vyprodukuje více sociálna, jako ten rozvinutý, nereálný socialismus. Utrpěli jsme mega škody, žel v mnohém nevratné .Sranda, kdy ještě l.Štrougal v r. 1988 burcoval ! Vasila nepřžemohl - Sovětský slon- náš vzor ... :-)

2 0
možnosti

Krásné doby, kdy komunisté nadšeně přijali- Cover verzí americké lidové písně „On Top of Old Smokey“. I. Ficher promluvil ústy W, Matušky k národu. Tak vlastně oslavili nástup našeho blaha. Krávy sice moc dojivosti nedociovaly,no zase byly buclaté. Mléka, masa - všeho bude dostatek. Ještě tato generace budeš žít ...

Blaho započlo dnem 20.10. 1963. První schůzí komise. Konalo se v 9 hod v budově sekretariátu ÚV KSČ - V 1 patře v místnosti číslo 86. Název příznačný - "KŽÚ". Komise pro otázky růstu životní úrovně. Usnesení jednomyslné - Plánovitě, bude lépe ! A. Novotný přitakal, socialismus zvítězil, že ...

Nu dobrá a jak na to? Jednoduše - bez ohledu kolik to vlastně stojí. Dobromyslný Úřad cenotvorby - určil ty správné. Pokud nedosahují reálných nákladů výroby? Nic se neděje. Rozdíl uhradí stát. V podstatě první zastropování a regulace. Trh a realita je zbytečná. O tom, co je správné a dobré? Rozhoduje se za dveřmi č. 86.

Lidé relativní chudobě přivykli. Žít se dalo. Ceny stálé a životní jistoty k tomu. Řada věcí zadarmo = Nic dražšího neexistuje. Komedie budovatelského nadšení, ve firmě před krachem. Stalo se. Nikdo vehementněji, pro následnou privatizaci NH - Jako komunisté, toho tolik neudělal. Dávno, zapomenuto? Těžko, následky si neseme dodnes. Jde o vynucený a levný výprodej. Jako nutnost ochrany z hrůzy nekonkurence schopnosti - nezaměstnanosti. To jsou ty miliardové odtoky z ČR za matkami v zahraničí. Podobně neexistujících ryze českých výrobních celků. S tak potřebnou - Přidanou hodnotou svých výrobků. Jak to soudruzi v 1 patře vlastně mysleli? Pravda, těžko říci, tak z hlavy ...:-)

6 0
možnosti
Foto

Když jste tím kronikářem, pane Ďurane, kolik u vás přes zimu zmzlo lidí, když jsme neměli ruský plyn?

Jinak máte pravdu, nejsme na tom tak špatně. Jenom nechápu, že to dáváte Fialoví za vinu.;-D

16 2
možnosti
Foto

Nedelejte si iluze, s Ruskem USA i Evropa obchoduje, jen se o tom nemluvi. A prosim, do kdy za vse bude moci Babis? Je to ohraniceno casove (napr. do konce volebniho obdobi) nebo je to uz naporad? :-)

A jinak mila Marie, prestehujte se laskave na vesnici do stareho domku s nutnosti dojizdet a pak pisnete, az nam spocitate zivotni naklady. A pokud vas nebudou zivit mladi, tak vam minimalne zmrzne hloupy usmev na rtech. :-)

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS