Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je tragedií, že opěvované české prodejny, které někteří vládní činitelé tolik propagují, prodávají potraviny výrazně dráž, než zahraniční markety, ale i drobní vietnamští podnikatelé.

;-(

0 0
možnosti

1. nenadávám

2. nesleduji, kolik kde stojí rohlík

3. možná je to tím, že mám 80 a ještě mně slouží paměť. Vzpomínám, co mně říkali rodiče - postarej se sama, na co ti rozum a ruce stačí. Pomáhá to!

6 0
možnosti

Věrko, takové lidi, jako jste Vy, mám kolem sebe. Je to požehnání. Moc vás zdravím.

2 0
možnosti

Nemyslím si, že doba je o rohlíku.Spíše o tom, kde vlastně bydlet? Ta klasika-dědina, nebo velkoměsto? Prošel jsem obé, pak tvrdím. V produktivním věku ve městě. Kopec výhod - Bez dojíždění. Od zaměstnání, děti školy, úřady, nemocnice až po ten levnější rohlík. Dědina? Ideální v důchodu. Žít v očekávání, že vesnice vymoženosti města vynahradí? Nereálné, benefity snad později .

Vznikla spousta studií. Závěry zřejmé - Vylidňování venkovského prostředí. Pravda,kolem mne rostou RD, jako houby. Bydlí mladí. Dohnala je cena městských parcel. Pochopitelně, bez aut se nehnou. Blíží se další problém - Jak si koupí to elektrické? Jak nastartují v zimě ? ...

V tomto smyslu, je cena rohlíku v zásadě nepodstatná. Jde o to, aby si člověk život zavčas vyvážil. Vždy to začíná prací a bydlením. Startovní čarou - Asi rozdíl, narodit se v RD u rodičů na dědině. Přesvědčit je k odstěhování, přecvaknout pouto prodejem? Nebo naopak, věkem je vystřídat? Rozhodnutí a řešení stále jsou. Jedno je ovšem jisté - Rohlík na dědině - bude vždy dražší! Vlastní okurky v láku? Zase levnější. Pro mne podstatné - Účast na demonstraci popisované nikterak nevyřeší. Naopak, neokopal bych záhonek ... :-)

2 0
možnosti

Díky za rozumný názor, rohlík byla samozřejmě nadsázka. Stejně jako vždycky bude většina těch, kdo nebydlí ve velkoměstě, ale v menším městě nebo na vsi, protože se to do ani těch největších aglomerací nevejde, protože ne všichni mohou získat kvalitní vysokoškolské vzdělání (co bychom si s těmi všemi polotology počali), vždycky budeme potřebovat i ty, kteří budou za pokladnami v supermarketech, za volanty městských autobusů nebo za mašinami ve fabrikách. A ti samozřejmě budou brát méně než politologové, přičemž budou bydlet za velmi podobných finančních podmínek, svítit za podmínek totožných a jíst zrovna tak.

4 0
možnosti

Promiňte, ale srovnávat průmyslovou výrobu s vašimi 50 sklenicemi je poněkud mimo mísu, nemyslíte? Jaká bude vaše cena při zpočtení veškerých (opravdu veškerých) nákladů?

1 3
možnosti

Pane Kropáčku,

průmyslová výroba bude vždycky levnější, než je ta moje! Když do svých padesáti sklenic zahrnu pronájem 9 m2 půdy, dvě konve vody (která mi napršela do sudů) denně, trochu mrkve, čeneku a křenu, koření do láku - teda ještě ocet a cukr...), pak abych se dostal na "průmyslovou cenu" pětačtyřiceti korun za flašku, musel bych si účtovat za svou práci cca 5 papírů za hodinu.

Kdo je mimo mísu?

3 0
možnosti

Ti vám dají, počkejte.

Jinak souhlas.

2 0
možnosti

Martine, opírat se do autora? Nevidím důvod, rozumím mu> Život je o fázích. Pak je v jistém smyslu, dědina nesmírně drahá- Aby následně byla velice levná. Pořád jde o to postavení v produktivním věku. Romantické nazírání do minulosti? Určitě i hezké. Žel, se nevrátí, nereálné. Souhlas, i kus paradoxu doby. Samotný člověk se musí rozhodnout ... :-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 27,41
  • Průměrná čtenost 1480x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik