Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan generál ve výslužbě by byl z těch tří kandidátů, navržených koalicí SPOLU, nejvhodnější, protože bychom měli na poštovních známkách s prezidentem pohledného chlapa. Pokud by toto stačilo k výkonu prezidentské funkce, super, určitě bych ho volila. No jo, ale asi by náš prezident měl mít i jiné přednosti než pohlednou, ostře řezanou tvář a husté, sexyšedivé vlasy! :-/

0 0
možnosti

Mě by fakt zajímalo který prezident po Masarykovi byl "nadstranický". Možná tak Hácha. S Havlem to na mě ani nezkoušejte, říkám předem.

2 0
možnosti

Trochu Vás nechápu, pane Ďurane. Celá léta tu všichni bulíte, jak ti politici řídí vše a do všeho se pletou a když Vám tu Topol s Paroubkem z lenosti a alibismu vytvořili prostor k přímé volbě, najednou vyžadujete "předžvýkanou kližku" ve formě stranického kandidáta.

Tak se mi zdá, že se Vám stýská po časech, kdy veškeré výběry udělala rodná strana a volič - chovanec pak jen potvrdil tím, že to předžvýkané sousto spolkl a hodil do bedny.

Máte přímou volbu, u té není potřeba ani stranický názor, ani stranický kandidát.

Já například nejen že nečekám na stranické kandidáty, ale dokonce odmítám, aby straníci kecali do této volby vůbec a jakkoliv. Jejich názor nikoho nezajímá, prezidenta volí občan.

Pokud mají partaje nominovat kandidáty, tak ať si zvolí prézu ve sněmovně a senátu. Pokud ne, tak ticho.

9 1
možnosti

Vystihl jste to naprosto přesně. Vládnímu slepenci totiž nic jiného než někoho naoko podpořit nezbylo, poněvadž vlastního silného kandidáta i přes ty sliby jak ho nasadí, prostě nemá.

Takže kecy některých nadšených blogerů (a nejen jich) jak je slepenec tímto doporučením státutvorný anebo bůhvíjaký, jsou naprosto k smíchu, poněvadž tím pouze okecávají tu vládní neschopnost.

3 9
možnosti

Moc děkuji těm místním devíti "statečným" za potvrzení toho co jsem napsal. R^

0 0
možnosti

"Můj osobní pohled na celou tuto záležitost je takový, že vládní koalice, byť před rokem slibovala postavení vlastního, silného a pro všechny akceptovatelného kandidáta, prostě selhala. Ona ve svých řadách nikoho takového prostě nemá."8-o

Vlastný kandidát nemusí byť členom žiadnej strany, aj na Slovensku nielen najväčšia strana Smer postavila vlastného kandidáta nestraníka.

Ako prvý bol navrhnutý nestraník Lajčák, po Lajčákovom odmietnutí sa stal kandidát Smeru na prezidenta nestraník eurokomisár, podpredseda Európskej komisie Šefčovič.

Taká myšlienka, že by strana Smer nemala žiadneho straníckeho kandidáta nikoho nenapadla.

1 0
možnosti

Jak píšete pod svým profilem - " občas i vidím " . Potom se nemůžete divit, že taky občas napíšete takové bláboly.

3 1
možnosti

Přímou volbu prezidenta - Považuji za systémový omyl. Jakýsi lidoúmysl nedomyšlenosti. Systém proti systému. Vytváření umělého dojmu. Někdo se zjevil a stojí nad vrcholem zřízení. Tou je Parlamentní demokracie, vycházející z Ústavy. Následně nejde o shodu zákonodárných těles. Vzniká rozpor, kterého Zeman svou svérázností využil. Ono ohýbání Ústavy. Klasika samolibosti - Jeho permanentní pokusy o nastolování prezidentského systému. Za sebe říkám, že Miloš zavedenou volbu - Docela dobře zhanobil ...

Žel vrátit se to nedá, nebude vůle. Tedy, tedy volná nabídku 3 kandidátů. Skutečně to považuji za řešení výtečné, ideální. Prvky lidovůle jsou zachovány. Příjemné poznání, že slušní lidé k nabídce stále jsou. Dokonce ve vějíři volby. To logicky vybudí odpor, zejména u Hnutí ANO. Děje se. Já je docela chápu. Je zcela jasné, že kdokoliv ze volených? Žádnou abolici - amnestii, jejich vůdci neudělí . Co hůře. Již dnes je zřejmé, že žádnou šanci nemá. Zcela apolitické sázkové kanceláře, jsou toho důkazem. Na chromého koně nikdo z nich nesází. K podobným závěrům došli p. Jandová a Turner. Naproto s nimi souhlasím ...:-)

13 0
možnosti

Vše, co jsem chtěl napsat, je zde napsáno.R^

1 0
možnosti

P63e39t67r 64N14e19d17v28ě54d

7. 10. 2022 10:35

Však o nic nejde, místní vosy mají pravdu Spolu prostě jen doporučila lidem volbu kandidátů, kteří odpovídají představám o budoucím prezidentovi. Je malicherné zmiňovat, zda mají kapacitu ve svých řadách, nebo měl být jeden doporučený. Jó, kdyby tohle udělal Babiš, to by bylo čóro a slohové práce o lži a podobně. Za mě, tedy koblihu to udělala koalice Spolu dobře a férově. Jejich hlasy se mohou rozmělnit na třetiny, odborářů je asi taky dost, takže může být ve finále Středula s někým od ANO.

6 3
možnosti

To jsou vaše „zbožná“ přání. Zapomínáte přinejmenším na Petra Pavla, který je favoritem prezidentských voleb.

0 4
možnosti

To je k vzteku, když vám a dalším svým odpůrcům vzali Fiala a Spolu vítr z plachet, že.

9 3
možnosti

Pokud má být kandidát nestranický, proč by měl být nějakými stranami navržen, navíc jak někteří volají, "ze svého středu"?

Ať už byly záměry a taktika v minulosti jakékoliv, tak rozhodnutí vládních stran kvituji s povděkem a beru ho jako vrcholně racionální a správné. Navíc i případní kandidáti uvnitř stran potlačili své ambice na Hradní post a zvolili cestu dobrou pro Česko, a to nebylo v poslední době k vidění.

Babiš ztratil další opěrný bod pro prezidentskou kampaň, hora špíny a lží na vládního kandidáta a emoční šílenství se konat nebude. Po tom co při generálce osobně vyhořel, zastoupen loutkou, proti Vystrčilovi, je to další rána. Babišův tým musí kampaň od základů překopat, nebo celou volbu vzdát, v této chvíli má šance mizivé.

Špína kterou dosud vytahovali na Petra Pavla je slabota, krátká stranická příslušnost není žádná překážka, jakkoliv se ji snaží propagandou zveličit. Důležité pro rozhodování o názorové orientaci Petra Pavla a o jeho směřování i do budoucna je jeho angažmá ve funcích v NATO a jeho současný celkový životní postoj.

14 1
možnosti

krátká stranická přísllušnost? -1983-89? (83-85 - kandidát)

0 0
možnosti
  • Počet článků 402
  • Celková karma 28,39
  • Průměrná čtenost 1480x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik