Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Už jsem cosi zažil. Dětský pohled na sovětské tanky, revoluci. Naděje a chaosy zároveň po r. 1989. Konjukturu s rozumnou životní úrovní, nastupující krize. Covid a hlavně nynější údobí. Očekával - vše je v cyklech, blaho musí jednou skončit. Vážně, jak jsem starej tak jsem blbej. Současnost? Zvláštní průsečík komplexní nepřízně. Jistě, žít je třeba a co teď ...

Kolaborovat s Ruskem a opět se pomazat ostudou předcházející? Naskakovat na populo nápady oligarchy, který má jediné řešení? Nejít do basy a ještě více zadlužit ČR? Přidat se k případným sociálním bouřím? Slyšet na argumenty, že Slovensko má strop 4x nižší = tedy se 4x rychleji bude zadlužovat ... ?

Vážně, k této vládě mám 100 připomínek. Pořád si ovšem myslím, že v rámci možného koná to možné. Hlavně jsem si vědom. Nejsem generací poslední a ani tato zima poslední nebude. Snažím se držet rozum. V tomto smyslu oceňuji i obsah blogu ... :-)

6 0
možnosti
Foto

Vláda zatíží mimořádnou daní banky, elektrárny, petrochemii. Z těchto peněz bude dotovat energie po dobu dvou let. Elektrrárnám zákonem nařídí prodávat elektrickou energii státu od 1. ledna 2023. Jednání o těchto věcech probíhala od března. Snaha byla dohodnout se z EU. Jenže k dohodě nedošlo a ceny energií v srpnu vylétly nad únosnou mez a tak vláda se rozhodla jednat sama. Protože dotování se týká i firem a živnostníků jednala i s nimi a dohodla cenu pro ně přijatelnou pokud budou s energiemi šetřit. Pokud lidi se i přes dotovanou enrgií budou ve stavu nouze je vláda rozhodnuta i jim pomoc Zákon o dotované energií bude platit od 1. listopadu 2022. Bude se o tom jednat v pátek ve stavu legislativní nouze,

1 0
možnosti
Foto

Pokud by se podařilo zdanit nezasloužené zisky energetickým společnostem a bankám, tak by to zastropování cen energií mohlo státní rozpočet přijít na mnohem méně než je těch cca 130 miliard Kč.

3 0
možnosti
AM

A62d44a68m 44M44a56l32ý

13. 9. 2022 9:34

Takže: Zastropování bude stát 130 miliard Kč. Průměrná domácnost ušetří na energiích 46 tis. Kč

Těch 130 miliard Kč zaplatíme my všichni, tj. 13 tis. na osobu, při 4 členech domácnosti 52 tis. Kč na domácnost.

Vyplatí se to?

1 1
možnosti
Foto

Zaplatí to banky, elektrárny, petrochemie.

1 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,06
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik