Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proti zmrazení platů hlasovali i poslanci z hnutí ANO. Babiš zmrazení platů populisticky vytáhl před volbami. Volby skočily, moc hlasů to pro hnutí ANO nezískalo, tak hnutí ANO hlasovalo proti zmrazení platů. Proč, Babiš neprohlásil , že se zříká všech dotací od státu pro svůj holding, které ročně stojí daňové poplatníky miliardy korun. Zmrazení platů poslancům se jedná o miliony a ve státním rozpočtu to nic neznamená, ale ukončením dotací pro holding pana Babiše to je jiná to jde o miliardy.

5 1
možnosti

A19d51a92m 29M58a87l31ý

28. 10. 2021 8:04

A jak tedy hlasovali senátoři za ANO? Byli pro zmrazení platů?

7 0
možnosti
Foto

Zdravím Pavle, tak on není vtipný i leckdo kdo si to o sobě myslí. A stejně tak spravedlivý.... , neklesal bych tedy na duchu :-)

6 0
možnosti

Pozdrav i ode mne. Já, protože mám s vtipy celoživotní problém, neposoudím, kdo vtipný není (ač si to o sobě může myslet...) a kdo je.

Na duchu vskutku neklesám!

2 0
možnosti

No, reagoval bych vždy na věcný argumenty, na invektivy a hlášky typu to je zase blábol atd. to nedává smysl.

Taky mě překvapilo, že zmražení už tak dosti vysokých odměn je populismus. Kolik nových obsahů toto slovo dostane ještě...;-D

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Musíte se prostě smířit s tím, že někteří lidé vydělávají víc než Vy. Proč by si měl někdo zmrazit plat když se ostatním přidává? Pokud jste byl chytrý jistě jste si vytvořil v době ekonomického růstu rezervu a ted z ní můžete čerpat. Nebo jste vše projedl a stihl se ještě zadlužit jako Babišova vláda?

4 5
možnosti

Pokud říkám že musíme všichni šetřit a pak si sám přidám.... Tak jsem ulhanej lump... :-P

3 1
možnosti
Foto

S blogem souhlas, až na ten zbytečný odstavec o Babišově řepce, která bohužel celkové vyznění poněkud mění.

Souhlasím, že utahování opasků se to dotkne obyčejných lidí, tak to koneckonců vždy bylo a bude. Že by to utahování opasků mělo začít co nedříve, je věcí zodpovědnosti. Nová vláda bude mít na výběr - buď půjde cestou rozpočtové zodpovědnosti (v což doufám) a začne šetřit anebo populisticky bude dál generovat stamiliardové schodky jako Babišova vláda a demagogicky argumentovat, že je to v pořádku, protože proti ostatním zemím máme ještě nízkou míru zadluženosti (jak jsem již jednou psal - je mi ukradené, jak moc jsou zadlužené ostatní země, já žiju v této zemi). Navíc A.Schillerová nikdy nepředstavila plán konsolidace stamiliardových deficitů, a to se ještě Babišova vláda vyhnula tomu finančně nejbolestivějšímu opatření, kterým měla být slibovaná důchodová reforma. Na schodcích se částečně podílí i covid, dle NKÚ ale cca polovina deficitu r.2020 nesouvisela s covidem, takže očištěné hospodaření A.Babiše bylo vloni cca 180 mld.Kč v mínusu....

Růst ceny pohonných hmot určitě nelze dávat za vinu A. Babišovi, ale má nezpochybnitelný podíl na nastartování inflační spirály. Pokud totiž pumpujete do ekonomiky peníze, které nejsou kryté vytvořenou hodnotou (zjednodušeně řečeno si je jenom "natisknete"), pak roztáčíte inflaci.

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 3
možnosti

P82e66t25r 25N97e41d77v20ě25d

27. 10. 2021 22:29

:-) Já bych řekl, že pravdu pravdoucí máte. Jenže jsem kobliha a ten neomalený Babiš chtěl udělat gesto. Kdyby prohlásil, zvedneme platy politikům, byla reakce těch zoufalců opačná, možná by ty platy nejen zmrazili, ale i snížili.

Říkám si však, to chce trpělivost ona se ta pravda a láska projeví. Dnes už byl první náznak, kdy pan Bartoš prozradil super zbraň opozice proti covidu. Dodržovat platná opatření, tedy už ne chaotická, nesmyslná a totalitní...

A tak nějak doufám, že už jen párkrát natankujeme za draho Babišovo a pak už jen za 25,- to už budeme ve Fialově levotě, či levnotě.

7 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
Foto

J70i31ř23í 59K73i80n36d50l

27. 10. 2021 22:16

Kdyby jste byl chytrý a ne vtipný, tak byste věděl, že ceny benzinu a všeho jdou nahoru, protože stát po Babišovi je v totálním rozkladu. Stání dluh je ve v výši 2, 334 bilionů korun a inflace4,9 procent, což je nejvíce od roku 2008. Kdo podepsal Green Deal v EU a nevyužil svého práva veta??? Nebyl to náhodou Babiš. Kdo podepsal zákaz prodeje aut se spalovacími motory již od roku 2035. Nebyl to náhodou Babiš. ???

3 5
možnosti

P34e51t63r 60N43e45d31v63ě75d

27. 10. 2021 22:38

Jéé, Já bych chtěl být také tak chytrý jako Vy. Vysvětlíte mi prosím souvislost mezi cenou benzínu a všeho a státem v údajném totálním rozkladu? A jak je možné, že to nevidí senátoři a klidně si nechají přidat 6% k platu? Aby překonali inflaci? Nebo už zase začínají ty žně jako před Babišem?

11 0
možnosti

Ale jste tady a to je dobře! R^

4 1
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 28,20
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik