Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Souhlas, a ta poslední věta je naprosto přesná.

0 0
možnosti
OD

Generační sobectví je věc přirozená, neb každá generace má jinou životní zkušenost, ze které se odvíjejí i její očekávání. Když si definujeme tu zkušenost, vyjde nám i s velkou pravděpodobností i to očekávání.

Problém je ovšem v tom, že tak jak zcela bravurně - viz diskuze- umíme definovat ty druhé, máme zásadní potíž s tím, jak definovat sama sebe.

Pan Ďuran se mýlí v soudech o druhých, ale je to dáno tím, že nezná sám sebe. Problém je v tom, že pan Ďuran už je ve věku, kdy chybí pokora, nutná k sebepoznání, protože je ve věku bilancování a to je čas, kdy je na pokoru trochu pozdě.

1 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Zdravím Pavle.... svým způsobem je generační sobectví nebo generační rozpor něčím co nás provází od nepaměti.... Jen to dřív bylo doprovázené automatickým žitím pospolu, které ty generace nikdy nenechalo vyhloubit tak hluboké příkopy jako jsou občas teď. Jednou třeba všem zase docvakne, že číslovka věku ať již udává vysoké, nebo nízké číslo není zásluha. Snad....

6 0
možnosti

Děkuju za příspěvek, už jsem vám psal skoro mail, dlouho jsem vás tu neviděl.

1 0
možnosti
IJ

I91v39a14n 86J68i42r94e92š

28. 9. 2021 12:26

Je zajímavé a příznačné, že pro všechny ty rozmazlence by nebylo generační sobectví zvyšovat jejich sociální příspěvky a důchodcům je zmrazit.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

Generační sobectví? Dost úsměvné. Často o něm mluví ti, kteří nemají potomky. Možná i proto, že pokud jsou funkční rodiny, a to ve více generacích, tam něco takového bývá velice vzácné. Ovšem jako ,,politikum", to má svou váhu;-)

2 0
možnosti

Asi jsem vyjímka: mám dnes tři děti (čtvrté tragicky zahynulo před jedenácti lety) a pět vnoučat: tři kluky a dvě holčičky.

2 0
možnosti
Foto

Sobectví je v samém prazákladu současného systému, který je na sobectví postaven. Bes sobectví nebylo by soukromého podnikání ani privatizace. Pokud mladí (či staří) političtí aktivisté najednou sobectví někomu - v tomto případě starým - vytýkají, je to nesystémové, farizejské, a ve své podstatě darebícké neboť jde o manipulaci. Právě staří pochopili fungování tohoto systému nejlépe, neboť s ním mají velké zkušenosti. Proto ví nejlépe koho mají volit !R^!!

1 2
možnosti
OU

Já jsem nikdy ANO nevolil. Tentokrát to bude skutečně poprvé.

3 0
možnosti
MB

Starší volič, který volí Hnutí ANO? To je pro mne neodpovědný sedlák, který propíjí grunt. Je mu bezva, sít na jaře už nemusí. Sejí mu ti druzí. Jakkoliv bude zima - pocitová teplota je ohromná! Žije teď a naprosto osamocen! Děti nemá, vnuky nemá, co vlastně řešit? Jeho budoucnost - je vlastně minulost. Celý život poctivě pracoval. Konečně někdo přišel, kdo na to přišel. To není nic proti důchodcům, (sám jsem v klubu). To je mé vymezení se, proti tuposti, té přítomnosti. ANO, jako by ji za 41 uplynulých let, stále nebylo málo ! ... :-)

11 3
možnosti
LH

A co je majitel komerčních nemovitosti, který bude volit Piraty.... ;-D

3 0
možnosti
MV

Jestli to všechno nebude tím, že mladší se nedají tak snadno obalamutit. Proč myslíte, že kampaň ANO na mladé necilí???

9 2
možnosti
JN

Tak podle této "logiky" by se ovšem zrovna tak dalo např. odvodit, že se tak snadno nedají obalamutit starší, neboť jen z málo z nich bude volit Piráty+STAN (byť jsou samozřejmě výjimky, jako např. níže diskutující pan Bárta). ;-)

5 1
možnosti
Foto

Vás a mnoho důchodců vůbec nezajímá, že ty vyšší penze jsou na dluh, který jednou budou muset platit jejich děti a vnuci. Tak 55 plus? Tak to už jsem také geront, ale nejsem sobec....Co předvedl Babiš? V době ekonomického růstu zlikvidoval všechny rezervy vytvořené v minulosti a nasekal dluhy. Vy také doma tak hospodaříte...? Všechno prožerete, nesmyslně se zadlužíte a necháte po sobě dětem jen dluhy? Tenhle systém volíte?

10 3
možnosti

Za prvé nejsem důchodce. A ještě dlouho nebudu. Pokud se k moci dostanou ti, za něž se tak srdnatě bijete, tak se ho ani nedožiju - jejich důchodová reforma spočívá právě a jen ve zvýšení důchodového věku. Pokud je mi pak známo, vysoký deficit byl schválen kvůli koronaviru a neschválili jej v Parlamentu jen poslanci za hnutí ANO a ČSSD, jinak se deficit státního rozpočtu postupně snižoval. Že se přidalo kantorům, hasičům, policajtům a dalším a dalším (včetně důchodců) považuju za plus, nikoli za mínus - a tohle byl dluh naší země, který ANO a ČSSD platilo za vlády předchozí.

6 3
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 28,20
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik