Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J68a75n 95R17i30c15h31t53e48r

8. 10. 2019 15:23

Od r. 1989 bezpochyby zemřela spousta umělců, kteří nesměli vystupovat, ale pohřeb se státními poctami neměl nikdo. A nikoho to ani nenapadlo.

A kdyby zrovna nezemřel Karel Gott, nikoho by to nenapadlo ani u pí. Chramostové.

Nebo snad byla výjimečnější než jiní, režimem postižení umělci?

0 0
možnosti
RC

Ohledne te "bezvyznamnosti" a koneckoncu i vasi neznalosti doporucuji: https://www.csfd.cz/tvurce/1118-vlasta-chramostova/

Nezda se, ze by mela malo "zarezu"....

3 0
možnosti
JR

J30a66n 85R16i89c10h93t52e93r

8. 10. 2019 15:15

A v kolika z těch filmů si ji vybavíte? Pokud to berete podle "zářezů", pak by lepším byl nejspíš i Srstka (při vší úctě k nim oběma)

0 1
možnosti
RC

Porovnavate neporovnatelne, sam pritom rikate, ze jste mladi prozil v dobe normalizace. Pak je prece logicke, ze jste Chramostovou nemohl zazit, protoze ji komancove vymazali. A to dokonale. Napriklad filmy, ve kterych hrali emigranti, se sice nedavaly v TV, ale daly se pujcit v pucovne filmu, takto jsem videl filmy napriklad s Matuskou, Kukurou. Ale totez neplatilo pro Chramostovou.

Takze srovnavate zpevaka, ktery nemel problem za zadneho rezimu s nekym, kdo problem s rezimem mel.

Ja jsem o neco malo mladsi, takze jmena jako Kubisova, Hutka apod. jsem slysel poprve v roce 89. Kryl zustal zachovan diky nahravkam, ktere kolovaly mezi lidmi. Ale filmy, ty nemely v te dobe jak kolovat.

1 0
možnosti
TK

Opravdu to stálo Rychetskému a dalším za to? Paní Chramostová mohla mít odpovídající důstojné rozloučení, místo toho tu máme taškařici, kdy se někteří diskutéři smějí pár svíčkám na její památku ve srovnání s tisícovkami svíček u domu Karla Gotta. Kvůli nechutnému politickému boji byla paní Chramostová proti své vůli posmrtně zneužita s "vpuštěna do ringu" proti Karlu Gottovi, kde pochopitelně v očích většiny lidí neměla naději "uspět". :-/

1 0
možnosti
JN

Já si tedy kopnu do gramatiky.Rv Už v nadpise Vám chybí dvě čárky.;-D

3 2
možnosti
PK

Srovnání pana Gotta s paní Chramostovou mi nějak nesedí a to, co se děje okolo úmrtí pana Gotta mi přijde velmi přehnané, mírně řečeno.

7 0
možnosti
Foto

Víte, neznalost (a nejen zákona) neomlouvá - píšete, že byste "za svatou" po její smrti prohlásil Martu Kubišovou, neboť byla tou, která nezpívala, protože nesměla - Vlasta Chramostová, nehrála, protože nesměla(!) - dokonce možná byla i jednou z těch, kdo paní Kubišovou inspiroval, kdo byl v tomto jejím vzorem, nebo jedním ze vzorů - měl by jste jí tedy vlastně prohlásit taky za svatou (!) - to že ji neznáte, je jen vaše vizitka. Rychetský nepřestřelil, to vy jste vystřelil, a odražená kulka vás trefila mezi oči. :-/

5 0
možnosti
Foto

oprava... měl byste jí tedy - tj. pro změnu moje vizitka, neměl bych se rozčilovat:-/

0 0
možnosti
KB

K32a57r77e96l 57B73o85k

7. 10. 2019 23:32

Pan Rychetský nepřestřelil, vyjádřil svůj názor, na který má plné právo.

7 0
možnosti
JR

J15i33ř80í 13R68y83s

7. 10. 2019 19:59

Pan Rychetský jako předseda ÚS by se neměl plést do politiky a z těch úmrtí se stala politika, bohužel.

6 3
možnosti
Foto

Úmrtí Karla Gotta a Vlasty Chramostové nejsou politika. Jsou to "společenské události" a nevidím důvod, proč by se k nim pan Rychetský nemohl vyjadřovat, zvláště když se s Vlastou Chramostovou znal.

Do politiky to zatáhl premiér Andrej Babiš, když po oznámení smrti Karla Gotta okamžitě svolal mimořádné zasedání vlády, kde prosadil usnesení o státním pohřbu, aniž by se zeptal na názor pozůstalých a věděl, co vlastně státní pohřeb představuje. Kdyby se omezil na vyjádření soustrasti a ponechal na pozůstalých a ministerstvu kultury, aby se případně dohodli na zorganizování pohřbu, tak by k dnešnímu cirkusu nedošlo.

4 0
možnosti
JSS

Tak kdo je na vyšším principu člověka, ke kterému se vztahují posty státu? Gott nosil režimu devizy, proto ho i dnešní politruci cení. Jako ke zpěváku žádná.... Je to váš názor,se kterým nesouhlasí asi většina národa.

2 1
možnosti
SN

:-).... Jestli většina nesouhlasí, tak se podívejte, vážený, ne čtenost a karmu! ;-D;-D;-D

Jaromír Strašil St. 34405

F

0 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 28,20
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik