Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z popisu události vyplývá, že policisté věděli, o koho jde, že tedy nejspíš jde jen o řízení bez papírů a asi také pod vlivem, nic víc.

Pak je otázka, zda má smysl začínat s honičkami po pražských ulicích. Samotné řízení bez řidičáku neohrožuje nikoho. Je tedy lepší nechat dotyčného dojet +- normálně do cíle a tam ho sebrat, nebo je lépe vyvolat honičku s ohrožením mnoha osob?

(Osobně si myslím, že by dopravní policisté měli mít přísně zakázané sledování Kobry11 :-P)

0 8
možnosti

Jo, pro pana Dobrovolného s mínusem - toho ať zastaví střelbou kdykoli to bude třeba ;-D

0 2
možnosti

Souhlas ve státech to takto občas bývá, ale setkal jsem se s tím(nevychovaný spratek,pán domu) i ve Švédsku. Jinak s tou průvodčí ..to se mi ani nechce věřit,kdyby se to stalo jinde , třeba právě ve státech,tak bych to pochopil, ale v Česku.

0 0
možnosti
Foto

Ve slušné společnosti by měly být zákroky policistů přiměřené. Postavit někomu znenadání překážku do cesty, má k přiměřenému zákroku daleko, zejména když je jasné, že se dotyčný zraní nebo zabije, protože překážce už se nedokáže vyhnout. Je smutné, že takové chování má mezi lidmi tak velkou podporu.

Srovnávat to s výchovou dítěte nemá hlavu patu. Policie tady není od toho, aby vychovávala občany. Policie má zajišťovat vnitřní ochranu a používat k tomu přiměřené prostředky.

0 8
možnosti

M60i32l36a63n 38V75i25k

16. 1. 2019 16:16

Postavit někomu znenadání překážku do cesty?? Ten ..dejme tomu motorkář jel naprosto předpisově, nikdo ho nestavěl a určitě nikoho neohrožoval - podle Vás???8-o

0 0
možnosti

Bohužel jsem si zatím neoddechnul. Nebyl potrestán ten žalobce nadržující zločinu, který ničil slušného policistu.

3 0
možnosti

Ničil slušného policistu?

Ten policista provedl zákrok, v jehož přímém důsledku vznikla značná hmotná škoda na majetku PČR i dalších osob, dvě osoby byly zraněny lehce a jedna těžce.

To se má snad tvářit, že je to dobrý a že o nic nejde? Nikoho neničil, jen nechal rozhodnout soud.

0 7
možnosti
Foto

Už jsem napsal pod blog pana Opla: "Byl jsem přítomen na prvoinstančním soudě. Policista se zachoval naprosto správně. Navíc přítomní v soudní místnosti jsme měli možnost vidět video záběry. Podle nich policista navíc počkal na okamžik, kdy nemohl ohrozit ostatní účastníky provozu. Je skutečně smutné, že se podrývá autorita policie v případech, kdy jedná v zájmu slušných občanů. Je dobré, že odvolací soud potvrdil policistovu nevinu." Navíc zcela souhlasím s tím, co jste napsal a správně mířené výchovné lekci pro malého "Amíka". Problém je ten, že absolutní zákaz podobných výchovných prostředků už panuje i v EU, to jest i u nás. Návrat ke starým dobrým metodám ve výchově by byl dobrým počinem. To by potom takových pirátů, proti jednomu z nichž zakročil osvobozený policista Vaic, bylo na našich silnicích podstatně méně.

9 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS