Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Souhlasím, že pánové Zaorálek či Chovanec mohou být zváni dinosaury (když už se Vám tolik líbí bolševické nálepkování). Jen nechápu, proč tak současně nenazýváte stejně "zasloužilé" členy ČSSD - pány Zimolu a Hamáčka.

K hloupé poznámce o NATO se raději vyjadřovat nebudu. Adminovi by se to nemuselo líbit.

5 0
možnosti

:-)......Také si přiložím polínko! Jak píše pan BUček, s tím vřele souhlasím! Babiš se nechce umazat spojením s SPD, ať už kvůli EU, nebo některým členům ANO, kteří s tím nesouhlasí. Ale, ukázal dobrou vůli a nabídl ČSSD maximum vč, min. vnitra, po kterém tak toužili.

Jenže je jeden, bod kde neustoupí! Odejít až po "po pravomocném" odsouzení. Ne v první instanci. I když si myslím, že soudce, který by si to vzal na triko, by musel být odvážný. MOžná, že by to slušná částka spravila, ale zadlužená ČSSD na to nemá! I když by se jistě našla řada donátorů, kteří by to uhradili.

POkud by Babiš odešel, kdo by ho nahradil? Fiala, Bartoš, Kalousek, Gazdík? Kdo z nich by byl schopen složit vládu s důvěrou? Odpovězte si sami! Pak snad už jen nové volby.

1 0
možnosti

Odpovíme. Já bych jim dal nové volby.

Tak kdo může nahradit Babiše ve funkci premiéra snad žádný problém není. Přece se všechny strany včetně ANO chlubí že mají odborníků něúrekom.

A kdo konkrétně? Ať si o nich myslíme cokoli ale to je nyní úplně nepodstatné, tak např. Brabec, Šlechtová, Vildumetzová, Vokřál. A pokud by nebyl předsedou PS tak klidně i Vondráček.

Ale ať už by to byl kdokoli z nich, tak většinová vláda by už dávno byla.

2 0
možnosti
Foto

Pamatuji, jak kdysi Zelení, kteří měli ve Sněmovně pár židlí, vymáčkli z Topolánka snad stejný počet ministerstev, jako svých poslanců. A nakonec mu dvě zelené poslankyně vládu shodily, když hlasovaly pro nedůvěru vládě.

Iniciátor toho hlasování o nedůvěře vládě, Jirka Paroubek, byl tím výsledkem tak překvapen, že naprosto ztratil řeč.

Prostě, menší koaliční partner má vždy obrovský prostor k vydírání a ten větší partner mu to musí trpět prostě proto, aby vůbec měl vládu.

7 1
možnosti

Podobné to bylo i v roce 1996, kdy vládla menšinová koalice ODS, KDU-ČSL a ODA. Tam vyděračskou taktikou vynikl zejména Lux, kterému se od té doby přezdívalo "had na tři".

3 0
možnosti

Nabízíte jednu stránku pohledu, otočte minci ! Jak dalece, je A. Babiš dále ochoten mást veřejnost ? On přece svou Vládu s důvěrou dávno má ! ANO + SPD + KSČm - hotovo. Je si vědom, že půdorys je tak šílený, že to ještě nějak musí "Zcivilizovat". Tedy nálepka ČSSD, tak potřebná - zejména pro zahraničí ! Už to, že M. Zeman zcela neskrytě vybízí k užití této konstrukce , je pro mne nepřijatelné. Na straně druhé, žel férové ! Nevydírá sociáln demokracie - vydírá Babiš samotný. Obětuje prakticky cokoliv - Dělá to = On osobně, musí Vládnout. To je státotvorné ? Andrej Babiš je tedy ČR ? Dle vývoje a očrekávaného ukončení jednání - zřejmě ANO ! ... :-)

9 2
možnosti

Nesouhlas, je to věcí názoru. Kritizovat jednu možnost /ANO,ČSSD + podpora KSČM/ ale přitom navrhovat ještě horší /ANO + podpora KSČM a byznysmanů z SPD/, totiž dokáže opravdu každý .......

Jestli totiž někdo potřebuje zarazit, tak je to především sám Babiš s jeho až fanatickým lpěním na funkci, díky níž už půl roku blokuje vytvoření většinové vlády bez podpory KSČM i SPD a pak též jeden stárnoucí politik z Hradu, dnes už naprosto mimo politickou realitu, který ho v tom bohužel podporuje. Rv

9 2
možnosti

To kamarádství špatně začíná a rychle skončí....kráčíme k předčasným volbámR^

5 0
možnosti
Foto

Myslíte si, že si kapři nechají vypustit rybník. A poslanci ztrátu svých mandátů?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS