Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jsem zastancem letniho casu, protoze mi vyhovuje se v lete jeste v 10 vecer rozvalovat u jezera. A nejakej enrgetickej vyznam mne nezajima. Povazuji clanky o letnim case jen za duvod zanadavat si na EU, i kdyz vam ho zavedl Gustav Husak and his company.

0 0
možnosti
WW

:-) Pokud nemáte malé děti, tak to jo. Těžko se přesvědčuje dítě po Večerníčku, že je čas spát, když je Slunce ještě vysoko. To si pak moc nejde vychutnat delší světlo, takže jsou naštvaní mladí rodiče a především děti, kterým to připomíná nucené spaní po obědě ve školce a to nezůstává bez psychické odezvy. Kritika na manipulaci s časem není ani tak o času, který má být zachován, ale o té změně 2x do roka, kterou především špatně snášejí lidé bez možnosti posouvat si pracovní dobu, senioři a další, kteří mají svůj biorytmus promítnut do hodin. Změna času není jen v CZ - nadává jich daleko více a mnozí i na truc, protože argumentem Bruselu je, že by nastal zmatek v dopravě a to už po vítačské politice je opravdu ta poslední kapka. Kdo má čas se válet u jezera, ten přece nějaký letní čas vůbec nepotřebuje. ;-D

1 0
možnosti
JV

Přechod na tzv. letní čas je nesmysl, který přetrvává z doby, kdy snad údajně přispíval k lepšímu využití elektrické energie - rozostření tzv. špiček spotřeby. V technicky vyspělých zemích Evropy je to anachronismus, ale nepružný administrativní systém není schopen realizovat rozumné řešení, tedy říci DOST a od podzimu 2018 přestat blbnout s hodinama. Komu posouvání času vyhovuje, jistě si najde příležitost, jak si to zařídit, třeba tzv. klouzavou pracovní dobou. Pracovníci třísměného provozu si pendlování s časem užívají také vrchovatě, ale snad jsou placeni o něco více než ti jednosměnoví či dvousměnoví. Dnes je v módě ohánět se ve všem přírodou, ale kdyby pánbůh chtěl, tak v ní ten časový čardáš naprogramoval už při tvoření světa!:-P

0 0
možnosti
Foto

Klouzavá pracovní doba by nic nevyřešila - je mnoho dalšího co se váže na ostatní faktory - např. budete mít klouzavou pracovní dobu dle vašich představ, ale děti do školy budou muset stále na osmou. Změna je pro všechny a všechno a nepřináší žádné organizační problémy.

0 0
možnosti
Foto

I33v35a54n 14V92e34s44e52l88ý

26. 3. 2018 13:29

Jsem zastáncem změny času tak jak je to dnes. Jsem normální člověk, který nechce při zachování toho středoevropského v létě tmu někdy těsně po osmé. Ale také nechci, jak někteří navrhují, při celoročním SEČ ve vrcholné zimě tmu do devíti ráno. Jsem normální člověk, který teď vstává okolo osmé ráno a tak světlo ve čtyři ráno nevyužije. No a něco pro ty co mě chtějí oponovat či kritizovat - třicet pět let jsem byl hasič. Každý třetí den ve službě, nárazová práce během služby kdykoliv a žádné zdravotní problémy (zdůrazňuji).

Kdo nepracuje na směny ani v neděli by tu neděli neměl vstávat podle hodin, ale až se probudí a většině žádný spánek chybět nebude (omílaná o hodinu kratší noc). Měl by ji pojmout slovy písně pana Suchého: "je totiž neděle a mám dost času".

A to mě přivedlo do politického rybníčku - proti střídání času se angažují jeden senátor a jeden europoslanec lidovců. Možná jim vadí, že tu neděli vstávají dříve do kostela. Pokud ano, proč nejdou na pozdější bohoslužbu?

0 0
možnosti
Foto

I41v81a40n 55V54e60s44e52l89ý

26. 3. 2018 13:33

Oprava - ne SEČ ale SLČ (středoevropský letní čas)

0 0
možnosti
RV

Hezkej článek, ale chybí mě pointa - zbytečnost, ale naprostá, měnit čas. Lze argumentovat s použitím stejných slov, jaké jsou v článku.

Je to prostě přežitá hovadina.

2 1
možnosti
ŠM

no, po tom posunu,místo v půlpátý,jsem vstávala vlastně v půlčtvrtý...nic příjemného to nebylo a zase byla tma!!!!

2 0
možnosti
Foto

I11v56a19n 82V85e85s77e38l78ý

26. 3. 2018 13:44

Pokud jste vstávala dnes v půl páté letního času tak byla tma (slunce vyšlo v 6:53 hod. tohoto času) takže pokud by čas posunutý nebyl vycházelo by slunce před šestou a vy vstávala v půl páté tma by byla stejně jako byla v pátek a vy vstávala ve stejný čas. Takže, jediná pravda je, že tmu jste měla ráno o hodinu déle, ale na vstávání tma zase byla stejně jako v pátek.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS