Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Téda, jestli hospodský štamgast bojkotuje konzumaci piva v hospodě, protože tam mají EET, tak mně něco uniká.

3 0
možnosti
RE

...ale furt nejlevnější na světě[>-]

0 0
možnosti
JR

J44a80n 49R98á29ž

5. 11. 2017 14:48

Je to tím, že v běžné pivnici např. v Německu má provozovatel na pivu min. 250% obchodní přirážku. Kdyby takovou měla pivnice v Česku, tak by jedenáctka pivo nestála v pivnici pod 35Kč, a tím nemyslím cenově extravagantní Prahu, když velkoobchodní cena půl litru sudové jedenáctky se cena pohybuje kolem 15Kč (v lahvi kolem 13Kč)

No a myslím si, že výpočet kolik si může dát v německé hospodě průměrně vydělávající dělník v Německu a v Česku za hodinovou mzdu , nehovoří příliš o tom, že máme v poměru k příjmům nějak extrémně laciné pivo.

PS. Každý, kdo nadává, že t.zv. "Plzeň" tedy Pilsner Urguel je v hospdě drahý, musí vědět, že velkoobchodní cena jednoho půllitru sudového se pohybuje mezi 23-25Kč (v lahvi mezi 19-21Kč). Proč stojí v rozporu s cenovou logikou pivo v láhvi méně,než v sudu je otázka, na kterou neznám odpověď, ale důsledek je, že lidé víc pijí pivo doma z lahváče..

0 0
možnosti
Foto

Žena měla včera službu do 17:00 a já jen tak pro jistotu zavolal do naší oblíbené Hospůdky na Nábřeží a vida: Nemáme ani místečko volné.

Takže, jestli ony prázdné hospody nebudou náhodou souviset s kvalitou a cenami nabízených služeb.

Minulý týden jsem hodinku čekal na ženu v hostinci "U Lenina" (Lenin je vJečný). Plzeň skvělá, ale prostředí ještě ze socíku. A v pátek odpoledne dva hosté (včetně mě).

4 0
možnosti
Foto

Ona se, obecně, mění kultura sezení v hospodách a pití piva.

Já zde před časem líčil, jak jsme v letech 1970-1973 s Jirkou Juhanem sedli časně odpoledne k Bubeníčkům, dali každý deset kousků a s nastálým večerem zaplatili každý 20,- Kčs a šli Spánembohem.

A teď? To, podle mě už nedělá nikdo. není čas, není chuť a nejsou peníze. Protože dnes bychom každý v té hospodě nechali nejméně 300,- Kč.

2 1
možnosti
Foto

Ještě někdy před rokem 2000 přišla desítka na deset korun.

0 0
možnosti
IV

Není cena piva v hospodách pořád nižší než cena balené vody tamtéž?

2 0
možnosti
Foto

A znáte někoho, kdo si půjde sednout na pár půllitrů vody?

6 0
možnosti
Foto

Letošní září bylo dost atypicky chladné a deštivé, takže pivaři se začali zahrádkám vyhýbat. A z mého pohledu nemusím do hospody chodit, protože jen málokterá nabízí točený birel. Problém není v poptávce, ale v nabídce.

0 0
možnosti
MB

Regulační vstupy státu považuji za vadné - k čemu se máme proregulovat ? Pak alternativa vlastního rozhodnutí - zejména vě větších městech - Chceš kouřit - bež vlevo - zbytek zase vpravo. Současná cenová politika pivovarů + regulace státu + očekávané ochlazení počasí = Krčmářův konec ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Problémem je to, a to opakuji již po 150. že to prostě tak nefunguje. Nekuřácké hospody prostě nebyly.

1 0
možnosti
Foto

Zrovna včera jsme měli v jedné restauraci setkání spolupracovníků. Kolem 18:OO bylo narváno. Ovšem, nebyli tam pivaři v montérkách, kteří prokládají pivo tuzemákem.:-)

0 0
možnosti
RS

R93u75d42a 89S82l12a25v66í93k

3. 11. 2017 22:38

Ovšem z toho rozdílu ceny musíš zaplatit nájem, elektřinu, vytápění, chlazení, sanitaci, personál...daně...a nově i poplatky za EET. A nakonec ti také musí aspoň trocha zůstat.

12 0
možnosti

Ne - sud desetistupňového piva (100 piv) stojí kolem 1.500,- Kč. 15,- Kč nestojí ani plechovka, natož láhev. Ten rozdíl je nastavený už z pivovaru, ne z obchodu nebo restaurace.

3 0
možnosti
PK

Přiznávám se, že asi u nás chodím do špatných podniků, byly již od počátku koncipované jako nekuřácké a ejhle, pátek či sobota podvečer? Bez rezervace místa bez šance... ale budiž, velkým přínosem těchto podniků je výborná kuchyně (v jednom z nich jsem minulou sobotu na jakési Helloweenském posezení s rodinou nechal útratu přesahující 1000,- ) a také "vlastní" pivo... Ale jsou i jiné podniky, jejichž základ není založen jen na kuchyni... Jedním z nich je např. Kurnik Šopa v Ostravě Porubě... Tento podnik mám, bohužel, trochu z ruky, ale pokaždé, když se tam dostanu, tak i přesto, že se jedná o obyčejnou putyku, je plno... a nejedná se o jedinou výjimku... Takže to není o nějakém zákazu kouření či EET, ale je to i o přístupu majitele podniku a jeho nabídce. Pokud bude spoléhat na to, že těch pár "strýců", kteří k němu chodí na jeho patoky jen tak ze zvyku, protože se jedná o jediný podnik v okolí, tak je vše špatně... Když je teplo a mám volno, tak si rád protáhnu tělo na kole a ejhle, těch putyk, kde vycházejí zákazníkům vstříc, je mnohem víc a i přes zákaz kouření a EET je tam plno...

4 0
možnosti
  • Počet článků 403
  • Celková karma 27,98
  • Průměrná čtenost 1476x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik